9.6.2021 20:41

Επιστρέφει η μουσική σε μπαρ και εστιατόρια από το Σάββατο 12 Ιουνίου, στους εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο είναι 5.000 ευρώ στην πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε δεύτερη παράβαση.

Επίσης, από το Σάββατο επανεκκινούν καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους για να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

Σημειώνεται επίσης ότι από το Σάββατο παρατείνεται κατά μία ώρα το ωράριο κυκλοφορίας με την απαγόρευση να αρχίζει πλέον στις 01:30 έως τις 05:00. Πρόκειται για την τελευταία αναπροσαρμογή που γίνεται καθώς από την 1η Ιουλίου αίρεται εντελώς η απαγόρευση κυκλοφορίας, με γνώμονα πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι στις αποφάσεις για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων οδήγησε η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας σε συνδυασμό με την πορεία των εμβολιασμών.

Ωστόσο, διαμήνυσε ότι η περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων δεν σημαίνει ότι φτάσαμε στο τέλος της πανδημίας και σύστησε την ανάγκη να τηρούνται τα πρωτόκολλα υγείας «χωρίς εκπτώσεις και δικαιολογίες».

Επιπλέον από τη Δευτέρα 14/6 επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων καθώς και των κέντρων διά βίου μάθησης των ΑΕΙ, ενώ από 1η Ιουλίου θα αυξηθεί σε 300 από 100 ο μέγιστος αριθμός ατόμων στις δεξιώσεις.

Σχετικά με τους συναυλιακούς και θεατρικούς χώρους, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους, αυξάνεται το ποσοστό της πληρότητας:

  • σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις,
  • σε 70% έως 5.000 θέσεις,
  • σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων 
  • αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα.

Για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού ως 100 τετραγωνικά. Τέλος όσον αφορά στις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads