08.6.2021 14:30

Στη δυνατότητα που θα έχει ένας επιχειρηματίας της εστίασης να δείχνει «πόρτα» σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ουδείς, να δώσω ένα ενδεικτικό παράδειγμα, το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται μόνο εμβολιασμένους στο μαγαζί τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ευρύτερα για τις «διευκολύνσεις» που μπορεί να έχουν οι εμβολιασμένοι είπε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει σύντομα και η επίσημη αφετηρία της θα είναι η χρονική στιγμή που όλοι οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία και στον εμβολιασμό των υγειονομικών και των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, τονίζοντας ότι πολύ σύντομα θα γνωμοδοτήσει δημόσια η Επιτροπή Βιοηθικής για να καταστούν υποχρεωτικές.

Με βάση τη γνωμάτευση αυτή η κυβέρνηση «θα αποφασίσει με ευαισθησία αλλά και με σαφή προτεραιότητα στη δημόσια υγεία».

Nωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει ότι η συζήτηση για τις ελευθερίες στους εμβολιασμένους θα ανοίξει όταν όλοι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να έχουν πρόσβαση σε ένα εμβόλιο.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads