06.6.2021 18:25

Σήμερα, την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, θα γιορτασθεί σε πολλές χώρες του κόσμου με εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, και άλλες δράσεις η Παγκόσμια Ημέρα των Survivors, δηλ. των ανθρώπων που έχουν ζήσει μια εμπειρία καρκίνου.

Είναι μια ακόμα ευκαιρία τιμής και θύμησης, για όλους και όλες εμάς που επιζήσαμε, όπως και μια ευκαιρία αφύπνισης και ευαισθητοποίησης για όλο τον κόσμο.
Όσοι ήρθαμε αντιμέτωποι με τον καρκίνο, δώσαμε μια προσωπική μάχη με έναν πανίσχυρο αντίπαλο. Πειθαρχήσαμε στις ιατρικές οδηγίες, υποβληθήκαμε σε δύσκολες θεραπευτικές διαδικασίες, προσπαθήσαμε, ταλαιπωρηθήκαμε, παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις, αγωνιστήκαμε και καταφέραμε να επιζήσουμε.
Τιμάμε, επίσης, τους ανθρώπους που συνεχίζουν διαχρονικά να αγωνίζονται ενάντια στον καρκίνο, αφού ο δριμύς αυτός αντίπαλος κάποιες φορές δεν υποχωρεί εύκολα και επανέρχεται.
Θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη την υποστήριξη και τη συμπαράσταση που είχαμε από τους συνοδοιπόρους μας στη δύσκολη πορεία με την ασθένεια. Τους δικούς μας ανθρώπους, την οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους αλλά και τους θεράποντες γιατρούς μας και τους νοσηλευτές που μας φρόντισαν, καθώς και τους ειδικούς ψυχικής υγείας που μας στήριξαν ψυχολογικά.
Συνεχίζουμε δυναμικά να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με καρκίνο , την πρόσβαση των ασθενών σε κλινικές μελέτες και εξατομικευμένες – καινοτόμες θεραπείες, τη βελτίωση των συνθηκών υγείας και περίθαλψης, την εφαρμογή πολιτικών που εξασφαλίζουν και διευκολύνουν την ομαλή κοινωνική επανένταξη, με πρακτικές ίσων ευκαιριών στην απασχόληση και ευελιξία στις εργασιακές συνθήκες.
Σήμερα όλοι μαζί δίνουμε ένα μήνυμα δύναμης σε κάθε άτομο με καρκίνο αλλά και σε όλους μας, ότι συνεχίζουμε ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Στέλνουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας ενάντια στον καρκίνο !
Σας ευχαριστούμε που βοηθήσατε να γίνουμε όλοι μαζί , μια μεγάλη αλυσίδα ενάντια στον καρκίνο . Ευχαριστούμε που και φέτος είστε εδώ για να μιλήσουμε ανοιχτά για τον καρκίνο , να καταπολεμήσουμε τον φόβο και να βροντοφωνάξουμε: φροντίστε την υγεία σας, μην αμελείτε τον προληπτικό σας έλεγχο.
Αυτή η μέρα είναι μια γιορτή για όλους μας. Σήμερα γιορτάζουμε και μιλάμε για τη σημασία της πρόληψης, γιορτάζουμε τη ζωή και τιμάμε όλες και όλους που δεν είναι πια μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για την αγάπη που δείχνετε στον σκοπό. 17 χρόνια τώρα υλοποιούμε προγράμματα που αυξάνουν την έγκαιρη διάγνωση, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών και στηρίζουν την επιστημονική έρευνα στην Ελλάδα.
Στόχος μας ένας κόσμος χωρίς θανάτους από καρκίνο!

Ραντεβού στον επόμενο αγώνα”

Ζωή Γραμματόγλου

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads