03.6.2021 19:28

Το όνειρο γίνεται εφιάλτης… Αναβάλλονται, λόγω μικρής συμμετοχής των πολιτών της Σάμου, οι προγραμματισμένοι από 5 έως 9 Ιουνίου, στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου της πόλεως, μαζικοί εμβολιασμοί για Covid-19, στο πλαίσιο του σχεδίου «Γαλάζια Ελευθερία», ανακοίνωσε  την Πέμπτη ο διοικητής του τοπικού Γενικού Νοσοκομείου, Νίκος Στεφανής. Οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν, μπορούν να συνεχίσουν να κλείνουν ραντεβού στα τρία μικρά εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν στο νησί.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, οι εμβολιαστικές γραμμές του Γ.Ν. Σάμου και του Κέντρου Υγείας Σάμου με το εμβόλιο της Pfizer έχουν υψηλή ζήτηση, όμως η πληρότητα στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου με το AstraZeneca είναι πολύ χαμηλή. Λίγο περισσότερο αυξημένη είναι για τα εμβόλια της Johnson & Johnson.

Ήδη από χθες, ο βουλευτής του Νομού, Χριστόδουλος Στεφανάδης, είχε κάνει γνωστό ότι η πλατφόρμα ραντεβού έκλεισε, από έλλειψη ανταπόκρισης για συμμετοχή. Όπως ανέφερε, είχαν προγραμματιστεί να γίνουν 4.300 εμβολιασμοί στο συγκεκριμένο πενθήμερο, ωστόσο κλείστηκαν μόνο 110 ραντεβού. Στο νησί επρόκειτο να μεταβούν 25 γιατροί από διάφορα Νοσοκομεία της χώρας, για να διενεργήσουν τους εμβολιασμούς, ενώ ήδη είχε στηθεί και ήταν έτοιμο το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο.

Η ανάρτηση του κ. Στεφανάδη στο facebook

Για μία ακόμη φορά θα θέλαμε να τονίσουμε ότι τα διαθέσιμα εμβόλια είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και είναι το μόνο όπλο που έχουμε σήμερα για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Αυτή η άποψη δεν είναι αυθαίρετη, αλλά βασίζεται σε

αδιάσειστα επιστημονικά δεδομένα και στοιχεία που έχουν προκύψει από εκατοντάδες εκατομμύρια εμβολιασμούς που έχουν γίνει παγκόσμια.

Στο νησί μας, στη Σάμο, δυστυχώς το ποσοστό μέχρι σήμερα των εμβολιασμένων πολιτών δεν ξεπερνά το 35 %, ποσοστό που μας κατατάσσει στις χαμηλότερες θέσεις πανελλήνια.

Στα πλαίσια του προγράμματος «Γαλάζια Ελευθερία», με συνεχείς και συντονισμένες, και σε οργανωτικό και σε επικοινωνιακό επίπεδο, ενέργειες του Δήμου Ανατολικής Σάμου και ειδικότερα του Δημάρχου κ. Γ. Στάντζου και του Διοικητή του Νοσοκομείο Σάμου κ. Ν. Στεφανή έχει οργανωθεί μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης της Σάμου, με πολλές εμβολιαστικές γραμμές.

Οι εμβολιασμοί έχουν προγραμματιστεί να διενεργηθούν από 5 έως 9 Ιουνίου. Έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 4.300 εμβολιασμοί αλλά κλείστηκαν μόνο 110. Με αυτά τα δεδομένα «έκλεισε» προσωρινά η πλατφόρμα των ραντεβού. Σε άμεση επικοινωνία που είχα με το Γενικό Γραμματέα κ. Μάριο Θεμιστοκλέους του επεσήμανα το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται με το κλείσιμο της πλατφόρμας.

Μου αντέτεινε ότι είχαν προγραμματιστεί να έρθουν 25 γιατροί από πολλά Νοσοκομεία της Χώρας, για να διενεργήσουν τους εμβολιασμούς στο Βαθύ. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τόσο μικρό αριθμό συμμετοχών. Ανέφερε ακόμη ότι στο Καρλόβασι υπάρχουν περίπου 300 ελεύθερα ραντεβού και μπορούν οι πολίτες άμεσα να τα κλείσουν. Μου είπε, τέλος, ότι αν υπάρξει αυξημένη ζήτηση θα ξανά ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα και θα διεξαχθούν οι εμβολιασμοί, ενδεχομένως, με μικρή αναβολή στο εμβολιαστικό κέντρο που δημιουργήθηκε.

Πιστεύω ότι αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σοβαρότητα του θέματος, δηλαδή να είναι και να παρουσιάζεται η Σάμος ως περιοχή με πολύ μικρό αριθμό εμβολιασμένων κατοίκων. Αυτό όπως είναι αντιληπτό έχει τεράστιες επιπτώσεις πέρα από την υγεία των κατοίκων, που είναι ο πρωταρχικός στόχος, και στην εικόνα του νησιού ως τουριστικός προορισμός με πολύ δυσμενείς επιπτώσεις.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads