08.01.2021 18:11

Παρατείνονται έως τις 18 Ιανουαρίου τα περιοριστικά μέτρα του lockdown που ισχύσουν σήμερα όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. «Παραμένει σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου, κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων, υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής συμπεριλαμβανομένης περιποίησης νυχιών» δήλωσε.

Η απόφαση για το lockdown έρχεται εν μέσω των ανησυχιών των λοιμωξιολόγων για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και αφού βασικό κριτήριο για όποια απόφαση είναι τα δεδομένα που προκύπτουν κάθε φορά – πόσω μάλλον έπειτα από την περίοδο των γιορτών.

Τι θα γίνει με το άνοιγμα σχολείων

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή στα σχολεία, υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξουν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων.

Υπενθυμίζεται ότι το αυστηρότερο lockdown (που επανέφερε το «λουκέτο» σε όλες τις δραστηριότητες και υπηρεσίες που είχαν ανοίξει για την περίοδο των γιορτών) ετέθη σε εφαρμογή την προηγούμενη Κυριακή, με σκοπό το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου, αλλά και την επαναλειτουργία των υπόλοιπων δραστηριοτήτων, εφόσον αυτό ήταν εφικτό με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Εν τω μεταξύ, και καθώς τα τοπικά ακόμη σκληρότερα lockdown συνεχίζονται, κατόπιν έκτακτης σύσκεψης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε σήμερα η επιβολή σκληρού lockdown στην κοινότητα της Ανθήλης , του δήμου Λαμιέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά.

Παράλληλα, παράταση πήραν και τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στην κοινότητα Κέλλης του δήμου Αμύνταιου Φλώρινας.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads