03.01.2021 13:42

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι αρχές του Μεξικού δήλωσαν ότι μελετούσαν την περίπτωση μιας γυναίκας γιατρού 32 ετών που νοσηλεύθηκε αφότου εμβολιάστηκε με Pfizer-BioNTech COVID-19.Δεν δόθηκε το όνομα της γιατρού στη δημοσιότητα.

Η γιατρός στην πολιτεία Coahuila υπέστη συμπτώματα εγκεφαλομυελίτιδας περίπου 30 λεπτά μετά τον εμβολιασμό της Pfizer/BioNTech, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Υπέστη επεισόδιο σπασμών και είχε δερματικά εξανθήματα, μειωμένη μυϊκή δύναμη και δυσκολία στην αναπνοή αναφέρει η elpais.

Η γιατρός εισήχθηκε στην εντατική σε δημόσιο νοσοκομείο του βόρειο κρατιδίου Nuevo Leon μετά από επιληπτικές κρίσεις, δυσκολία στην αναπνοή και εξάνθημα.

« Η αρχική διάγνωση είναι εγκεφαλομυελίτιδα»,δήλωσε το υπουργείο Υγείας σε ανακοινωθέν που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Η εγκεφαλομυελίτιδα* είναι φλεγμονή του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.” (Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη προηγείται εμβολιασμός πριν την εμφάνιση της.Απόλυτη συχέτιση εμβολίου και πάθησης.)

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι η γιατρός είχε ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων και είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία από κλινικές δοκιμές ότι κάποιος ανέπτυξε φλεγμονή του εγκεφάλου μετά την εφαρμογή του εμβολίου.

Σύμφωνα με το Reuters, Pfizer και BioNTech δεν μπόρεσαν να επικοινωνηθούν άμεσα για να σχολιάσουν.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads