11.12.2020 11:10

Τα μέτρα που θα ισχύουν εν όψει των εορτών παρουσίασαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία με διευρυμένο ωράριο από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ κατόπιν ραντεβού ενώ για τα βιβλιοπωλεία ο μέγιστος αριθμός ατόμων θα είναι τα τέσσερα άτομα.

Όσον αφορά το λιανεμπόριο, εφαρμόζεται επίσης από Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου το click away, δηλαδή με παραλαβή του εμπορεύματος στην είσοδο του καταστήματος από τον πελάτη, κατόπιν ηλεκτρονικής παραγγελίας.

Για τις μετακινήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου η απαγόρευση στις μετακινήσεις ισχύει από τις 22:00 έως τις 5:00 τα ξημερώματα ενώ συνεχίζει να ισχύει και η χρήση των sms για τις μετακινήσεις. 

Για τις εκκλησίες, ανέφερε πως θα παραμείνουν ανοιχτές μόνο ανήμερα Χριστουγέννων και των Φώτων με μέγιστο αριθμό ατόμων τα 9 και 25 ατόμων στους μητροπολιτικούς ναούς. Ο αγιασμός των υδάτων σε ανοιχτούς χώρους δεν θα πραγματοποιηθεί. 

Επιπλέον, για όσους έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για τρεις ημέρες. 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads