2.12.2020 10:21

Τα ιδιωτικά εργαστήρια σταματούν να πραγματοποιούν τεστ κορονοϊού λόγω της διατίμησης, καθώς ο κλάδος θεωρεί ασύμφορες τις νέες τιμές.

Συγκεκριμένα, ανέφικτη χαρακτηρίζουν οι γιατροί με ιδιωτικά εργαστήρια την εκτέλεση των τεστ κορονοϊου μετά το πλαφόν στην τιμή τους που επέβαλλε το υπουργείο Ανάπτυξης. Ως εκ τούτου, αφήνουν να εννοηθεί ότι οι ίδιοι σταματούν πλέον να κάνουν τεστ με τις συγκεκριμένες τιμές.

Αντιθέτως, οι γιατροί προτείνουν τη διενέργεια των test δωρεάν για τους πολίτες μέσω της χρηματοδότησης προγράμματος ΕΣΠΑ από το Ευρωπαικό πακέτο στήριξης για την πανδημία COVID -19.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος αναφέρονται τα εξής:

Κατόπιν της ανακοίνωσης διατίμησης για τις εξετάσεις Rapid test Covid- 19 στα δέκα ευρώ και PCR Covid-19 στα σαράντα ευρώ ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι καθίσταται ανέφικτη η εκτέλεσή τους από τα εργαστήριά μας.

H ιατρική πράξη λήψης του ρινοφαρυγγικού και το κόστος εκτέλεσης αυτών των εξετάσεων με την αγορά των αντιδραστηρίων τηρώντας το αυστηρά θεσπισμένο υγειονομικό πρωτόκολλο (εξοπλισμός-στολή -αποκομιδή μολυσματικών -απολύμανση-βιοασφάλεια) υπερβαίνει κατά πολύ τις τιμές διατίμησης.

Επιπλέον θεωρούμε απαράδεκτη και ανήθικη την στοχοποίηση του ιατρικού δυναμικού του ιδιωτικού τομέα ότι κερδοσκοπεί εν μέσω πανδημίας. Τη στιγμή που με το ΦΕΚ (848/Β/13.3.2020) και την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) αριθμ. οικ. 1542/2020 «Υλοποίηση μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορονοϊού», η τιμή της PCR με γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ κυμαίνεται στα 85 ευρώ με επιπλέον χρέωση δειγματοληψίας και τελική τιμή που υπερβαίνει τα 100 ευρώ.

Ως κλάδος έχουμε προτείνει την διενέργεια των test δωρεάν για τους πολίτες μέσω της χρηματοδότησης προγράμματος ΕΣΠΑ από το Ευρωπαικό πακέτο στήριξης για την πανδημία COVID -19.

Η πρόταση αυτή δεν εισακούσθηκε. Για αυτό και την επαναφέρουμε θέτοντάς την υπ’όψιν των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υγείας.”

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads