05.11.2020 12:10

«Έχουμε πάρει την απόφαση από το πρωί του Σαββάτου στις 6 η ώρα να ξαναμπούμε σε ένα οριζόντιο καθεστώς αναστολής δραστηριοτήτων για όλη τη χώρα. Θα κρατήσει τρεις εβδομάδες έως τις 30 Νοεμβρίου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας το lockdown.

«Κάτι που θα μοιάζει αλλά δε θα είναι ίδιο. Επανέρχονται τα SMS, ανοιχτά παραμένουν τα σούπερ μάρκετ και διανομή έτοιμου φαγητού. Ανοιχτά νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία ειδικής αγωγής. Κλειστά θα είναι τα γυμνάσια και τα λύκεια», πρόσθεσε.

Μετά τις ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στις 15:00 ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, από το Υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης.

Στις 18:00, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, θα προβούν σε ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το νέο αρνητικό ρεκόρ των 2.646 νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ προκαλέσαν σοκ και μούδιασμα αφού η κατάσταση όπως φαίνεται είναι πλέον εκτός ελέγχου. Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων προχώρησε χθες, σε εισηγήσεις για νέο lockdown προκειμένου να ανακοπεί η «ξέφρενη» πορεία της πανδημίας. Άλλωστε αρκετοί λοιμωξιολόγοι προετοίμαζαν εδώ και καιρό το έδαφος για ένα ολοκληρωτικό lockdown το οποίο όπως λένε είναι και η μόνη λύση αυτή τη στιγμή.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads