19.10.2020 14:34

Εν μέσω της έντονης ανησυχίας για την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στα εγκαίνια 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο «Σωτηρία», οι οποίες  αναμένεται να λειτουργήσουν τμηματικά.

Ειδικότερα, οι εν λόγω κλίνες ΜΕΘ είναι δωρεά της Βουλής και σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν αυτή την εβδομάδα οι 12, ενώ άλλες 12 θα λειτουργήσουν σε δυο εβδομάδες, και έως το τέλος του έτους θα λειτουργήσουν και οι 50.

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι» και προειδοποίησε ότι «εάν δεν προσέξουμε» το σύστημα Υγείας «θα δεχθεί μεγαλύτερες πιέσεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι θα γίνουν προσλήψεις «όπου και όποτε χρειαστεί», εξήρε το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ειδικά του προσωπικού που στελεχώνει τις ΜΕΘ, το οποίο -όπως είπε- «κάθε μέρα παλεύει με τον θάνατο και σώζει ανθρώπινες ζωές» και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη ανακούφιση για όλους μας ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε σημαντικά αυξημένο αριθμό κλινών ΜΕΘ, οι οποίες σε πρώτη φάση θα τεθούν στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και όταν τελειώσει η πανδημία θα τεθούν στη διάθεση του ΕΣΥ».

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος.

 

Συσκέψεις για την αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη

Λίγο νωρίτερα, η αύξηση των μολύνσεων στη Θεσσαλονίκη έγινε αντικείμενο συζήτησης κατά την τακτική σύσκεψη για την πορεία της πανδημίας υπό τον πρωθυπουργό.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην εισήγησή του παρουσίασε τα στοιχεία με τους αριθμούς των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων καθώς και με τα στατιστικά για την εικόνα μετάδοσης του ιού σε κάθε περιοχή. Με βάση αυτά τα στοιχεία, εκτός από την εκτίμηση για την εξέλιξη της πανδημίας στις περιοχές που ήδη βρίσκονται στη ζώνη αυξημένης επιτήρησης, διαπιστώθηκε ότι αρχίζουν και παρατηρούνται κάποιες αυξητικές τάσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Γι΄αυτό το λόγο το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα προκειμένου να συζητηθεί η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads