16.10.2020 11:56

Οι νέες εγκαταστάσεις της ΣΥΝ.ΦΑ. Κέρκυρας αποτελούν μέρος του επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. το οποίο περιλαμβάνει σειρά κρίσιμων στρατηγικών έργων.

Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο έργο αναβάθμισης των υποδομών του Ομίλου, μετά το άνοιγμα των νεών εγκαταστάσεων στα Ιωάννινα το 2015. Με συνολική επένδυση που ξεπερνά τις 150 χιλ. ευρώ, το νέο κέντρο διανομής και οι αντίστοιχοι αποθηκευτικοί χώροι, διασφαλίζουν με τον πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο, την επάρκεια φαρμάκων στο νησί των Φαιάκων και την αξιοπιστία τροφοδότησης των πελατών τους. Χάρη στον εξαιρετικό σχεδιασμό και την οργάνωση των στελεχών του Ομίλου, αλλά και την υποδειγματική προσπάθεια των εργαζομένων του η νέα μονάδα τέθηκε σε πλήρη λειτουργία μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, οπότε επιτυχώς και δίχως την παραμικρή καθυστέρηση εξυπηρετήθηκαν όλα τα φαρμακεία από την αρχή της εβδομάδας.

Οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις 1.100 τ.μ., βρίσκονται σε κομβικό σημείο στην περιοχή, εκτός οικισμού, επί της Εθνικής Οδού Πέλεκα – Λευκίμμης. Η νέα τοποθεσία επιλέχθηκε με γνώμονα τη βέλτιστη διακίνηση των προϊόντων και την μείωση των χρόνων διανομής. Το νέο κτήριο με επαρκή εξωτερικό χώρο, με διακριτούς χώρους παραλαβών και διανομής, διευκολύνει τη ροή εισόδου και εξόδου των προϊόντων υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες γεγονός που διασφαλίζει την ποιότητα των παραλαμβανόμενων και των παραδιδόμενων προϊόντων.

Με στόχο τη βελτίωση του ελέγχου των αποθεμάτων βάση ζήτησης, τη μείωση του χρόνου εκτέλεσης κάθε παραγγελίας και την ορθότερη και ασφαλή αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων, φιλοσοφία που διέπει τις σύγχρονες εφαρμογές αποθήκευσης, σχεδιάσθηκε και οργανώθηκε o χώρος εσωτερικά. Τέθηκαν έτσι στην πράξη, οι έννοιες της λυτής διαχείρισης, εργονομίας και ισορροπίας μεταξύ της διάταξης των ραφιών και της διαχείρισης των αποθεμάτων. Επιπλέον, οι νέες εγκαταστάσεις έχουν σχεδιασθεί και υλοποιηθεί βάσει των κανονισμών της Ε.Ε. και της εθνικής νομοθεσίας που διέπουν τα φάρμακα, κτηνιατρικά, καλλυντικά, ορθοπεδικά και άλλα προϊόντα. Ως εκ τούτου, 24/7 στους χώρους της αποθήκης και στους θαλάμους ψύξης υπάρχει σταθερό θερμοκρασιακό εύρος και ηλεκτρονική καταγραφή.

Το νέο κτήριο ξεχωρίζει για την εργονομία των χώρων του συνολικά. Υπάρχουν άνετα γραφεία με φυσικό φωτισμό και αερισμό, τραπεζαρία για τους εργαζόμενους, χώρος συνεδριάσεων και συναντήσεων με συνεργάτες, καθώς και ειδική αίθουσα για τις εκπαιδεύσεις φαρμακοποιών. Τέλος, ο όμιλος ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. επιδιώκοντας να συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος φρόντισε ώστε οι λειτουργίες των νέων εγκαταστάσεων να είναι προσανατολισμένες στην εξοικονόμηση ενέργειας με χρήση ενεργειακών παραθύρων, φωτισμό led, θερμομονωτική σκεπή από πάνελ και μεταλλικό κάνναβο μέσα από τον οποίο διατρέχουν όλες οι ηλεκτρικές και δικτυακές καλωδιώσεις που αφορούν το χώρο. Η ΣΥΝ.ΦΑ. Κέρκυρας Α.Ε. εξυπηρετεί τους φαρμακοποιούς του νησιού από το 2001 και σήμερα επενδύοντας ξανά στην συλλογικότητα που διέπει τον Όμιλο, υπόσχεται με τις νέες εγκαταστάσεις της ότι θα είναι δίπλα στις ανάγκες του σύγχρονου φαρμακείου και στην τοπική κοινωνία.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads