17/9/2020 17:50

Το κύριο θέμα των ημερών είναι οι κλίνες στις ΜΕΘ με το υπουργείο υγείας και την ΠΟΕΔΗΝ με βάση έρευνα που διεξήγαγε να ανακοινώνουν ο κάθε ένας διαφορετικά στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με ανακοίνωση του δηλώνει ότι:

 «Οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία της επικράτειας ανέρχονται σήμερα σε 930.

Από αυτές, 701 διατίθενται για ασθενείς με νοσήματα πλην Covid-19 (519 κατειλημμένες, 182 κενές) και 229 διατίθενται αποκλειστικά για την νοσηλεία ασθενών με Covid-19 (223 σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ, 6 σε στρατιωτικά).

Από τις 229 ΜΕΘ-Covid στην επικράτεια, είναι κατειλημμένες οι 86 και κενές οι 143, δηλαδή το ποσοστό πληρότητας είναι 37,5%.

Ειδικότερα, στα Νοσοκομεία της Αττικής από το σύνολο των 330 κλινών ΜΕΘ έχουμε διαθέσει 255 κλίνες ΜΕΘ για νοσήματα πλην Covid-19, εκ των οποίων 207 είναι κατειλημμένες και 48 κενές και 75 κλίνες ΜΕΘ-Covid, εκ των οποίων 53 είναι κατειλημμένες και 22 κενές.

Στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι διαθέσιμες 81 κλίνες ΜΕΘ για νοσήματα πλην Covid-19, εκ των οποίων 60 είναι καλυμμένες και 21 κενές και 43 κλίνες ΜΕΘ-Covid, εκ των οποίων 17 είναι κατειλημμένες και 26 κενές.

Με δεδομένη την αύξηση των εισαγωγών που παρατηρείται στα Νοσοκομεία της Αττικής, λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην Περιφέρεια, το Υπουργείο Υγείας εφαρμόζει το σχεδιασμό για αύξηση των κλινών ΜΕΘ-Covid, όπως έκανε και στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 40 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ-Covid για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της Αττικής εντός των επόμενων 7 ημερών. Το σχέδιο που ενεργοποιείται περιλαμβάνει τις εξής επιπλέον κλίνες: 12 στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», 12 στο ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας, 6 στο ΠΓΝ «Αττικόν», 4 στα στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αττικής και 6 στο ΓΝ Χαλκίδας.

Το Υπουργείο Υγείας, εξετάζοντας καθημερινά τα δεδομένα, έχει την δυνατότητα να θέσει σε εφαρμογή την επόμενη φάση του σχεδιασμού για περαιτέρω αύξηση των κλινών ΜΕΘ για ασθενείς με COVID-19, όταν χρειαστεί.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημιουργίας 236 νέων μόνιμων κλινών ΜΕΘ από τις μεγάλες δωρεές των τελευταίων μηνών. Συγκεκριμένα, 155 υπερσύγχρονες ΜΕΘ και 19 ΜΑΦ από την δωρεά του ΙΣΝ θα αρχίσουν να παραδίδονται στο ΕΣΥ πριν το τέλος του έτους.

Επίσης, ολοκληρώνεται εντός του Οκτωβρίου η εμβληματική δωρεά της Βουλής των Ελλήνων για την κατασκευή 50 κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «H Σωτηρία».

Τέλος, αναμένεται έως τα τέλη Οκτωβρίου και η παράδοση 8 ΜΕΘ και 4 ΜΑΦ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας από την δωρεά του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, της κας Αγγελικής Φράγκου και της ΙΟΝ Α.Ε.».

Από την πλευρά της η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει:  

Με έρευνά που σας παραθέτουμε κάνουμε γνωστό τις κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν.

            Με βάση τα νοσοκομειακά κρεβάτια θα έπρεπε να λειτουργούν 3500 κλίνες ΜΕΘ. Πέρυσι τον Ιούνιο λειτουργούσαν 557 κλίνες ΜΕΘ. Στα Νοσοκομεία σήμερα λειτουργούν 607 και μπορούν να αναπτυχθούν επιπλέον 28 με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού. Παραθέτουμε τα στοιχεία με τις κλίνες ΜΕΘ των Νοσοκομείων. Εάν δεν ανοίξουν κλίνες ΜΕΘ και δεν προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για την στελέχωσή τους οι λίστες αναμονής το χειμώνα θα είναι πολύ μεγάλες με κορωνοϊό, εποχική γρίπη και άλλες παθήσεις.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΕΘ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ: 607 με δυνατότητα ανάπτυξης 28 κλινών επιπλέον με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού

ΜΕΘ COVID: 169 με δυναμική να λειτουργήσουν 39 επιπλέον

ΜΑΦ:  117 μπορούν να λειτουργήσουν άλλες  27 με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:

Γ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ:  Στο Νοσοκομείο Κοζάνης υπάρχει μία Γενική ΜΑΦ που έχει 5 με 7 κλίνες και θα γίνει ΜΕΘ. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί 37 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ:  Στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας λειτουργεί μία Γενική ΜΕΘ που έχει 6 κλίνες. Υπάρχει και μία ΜΕΘ με 4 κρεβάτια για τα περιστατικά covid και θα συμπληρώσουν άλλα δύο. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί 24 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ:  Δεν υπάρχει ΜΕΘ ούτε ΜΑΦ. Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί  περίπου 20 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:  Δεν υπάρχει ούτε Γενική ΜΕΘ ούτε ΜΑΦ και για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 25 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Δεν υπάρχει ούτε ΜΕΘ ούτε ΜΑΦ και έχουν προσληφθεί για τις ανάγκες του κορωνοϊού 19 άτομα επικουρικό προσωπικό.

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ: υπάρχει 1 ΜΕΘ γενική με 11 κλίνες και 1 ΜΑΦ με 4 κλίνες. Επίσης υπάρχει και μία ΜΕΘ covid με 25 κλίνες και χρησιμοποιούνται 15. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί 110 επικουρικό προσωπικό από τα οποία το 80% Νοσηλευτικό προσωπικό, 17 γιατροί.

Γ.Ν. ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 8 κλίνες. Έχουν προσληφθεί για τον covid-19, 18 με 20 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Υπάρχει  μία Γενική  ΜΕΘ με 10 κλίνες. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί 30 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Υπάρχει 1 Γενική ΜΕΘ με 8 κλίνες η οποία μετατράπηκε σε ΜΕΘ covid. Για την περίοδο της πανδημίας 33 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: Υπάρχει 1 Γενική ΜΕΘ με 8 κλίνες. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 30 άτομα.

Γ.Ν. ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ: Υπάρχει 1 Γενική ΜΕΘ με 7 κλίνες.. Για τις ανάγκες του κορωνοϊού έχουν προσληφθεί 12 με 14 άτομα επικουρικό προσωπικό εκτός των γιατρών.

Γ.Ν. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 12 κλίνες. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί 57 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Υπάρχουν 2 Γενικές ΜΕΘ, η μία έχει 12 κλίνες και άλλη 18 κλίνες όπως επίσης και μία ΜΕΘ covid με 15 κλίνες.  Υπάρχει μία ΜΑΑ (Μονάδα αναπνευστικής ανεπάρκειας) με 7 κλίνες. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί 101άτομα επικουρικό προσωπικό.

Ψ.Ν.Θ.: Δεν υπάρχει ούτε ΜΕΘ Γενική ούτε ΜΑΦ. Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 33 άτομα επικουρικό προσωπικό.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:

Γ.Ν. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 6 κλίνες περίπου. Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί 42 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΕΔΕΣΣΑΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 3 κλίνες. Περίπου 15 άτομα επικουρικό προσωπικό έχουν προσληφθεί για τις ανάγκες της πανδημίας.

Γ.Ν. ΒΕΡΟΙΑΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 3 κλίνες συν μία εφεδρική. Για τις ανάγκες του κορωνοϊού έχουν προσληφθεί περίπου 45 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΝΑΟΥΣΑΣ: Δεν υπάρχει ούτε ΜΕΘ ούτε ΜΑΦ. Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί 16 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Υπάρχει 1 Γενική ΜΕΘ με ενεργές 6 με 7 κλίνες από τις οποίες οι 5 έγιναν covid. Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 25 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ: Δεν υπάρχει ούτε Γενική ΜΕΘ ούτε ΜΑΦ. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 20 άτομα.

Γ.Ν. ΣΕΡΡΩΝ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 8 κλίνες. Υπάρχει στεφανιαία μονάδα. Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 22 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ : Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 6 κλίνες. ΜΑΦ υπάρχει αλλά είναι ανενεργή δεν λειτουργεί. Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 45 άτομα επικουρικό προσωπικό.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ:

Γ.Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με περίπου 10 κλίνες. Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί 26 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΔΡΑΜΑΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 7 κλίνες. 41 άτομα επικουρικό προσωπικό έχει προσληφθεί για τις ανάγκες της πανδημίας.

Γ.Ν. ΞΑΝΘΗΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 7 κλίνες. 42 άτομα επικουρικό προσωπικό έχουν προσληφθεί εν περίοδο covid-19.

Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 8 κλίνες και μία ΚΑΡΔΙΟΜΕΘ όπου την μετατρέψανε σε ΜΕΘ covid με 10 κλίνες. Για την περίοδο της πανδημίας προσλήφθηκαν περίπου 53 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: Υπάρχει μία Γενική ΜΑΦ με 5 κλίνες. ΜΕΘ  δεν υπάρχει. Έχουν προσληφθεί 16 άτομα επικουρικό προσωπικό για τις ανάγκες της πανδημίας.

Γ.Ν. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 5 κλίνες. Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 35 άτομα επικουρικό προσωπικό.

ΚΡΗΤΗ:

Γ.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 9 κλίνες και μία ΜΕΘ covid με 2 κλίνες που αν χρειαστεί θα γίνουν 8. Για την περίοδο του κορωνοϊού και μετά έχουν προσληφθεί περίπου 150 άτομα επικουρικό προσωπικό.

ΠΑΓΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ  12 έως 13 κλίνες και μία ΜΕΘ covid με 4 κλίνες με την προοπτική για 40. 140 άτομα έχουν προσληφθεί για την περίοδο της πανδημίας ως επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ 6 με 7 κλίνες, μία ΜΕΘ covid με 2 έως 3 κλίνες και επίσης μία κλινική covid με 17 κλίνες. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί παραπάνω από 50 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΣΗΤΕΙΑΣ: Δεν υπάρχει Γενική ΜΕΘ. Υπάρχει ΜΑΦ με 4 κλίνες. Στην περίοδο του κορωνοϊού έχουν προσληφθεί 19 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό και 4 Γιατροί.

Γ.Ν. ΧΑΝΙΩΝ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ 7 με 8 κλίνες. Με δωρεά του ιδρύματος Νιάρχου έγινε μία ΜΕΘ covid 6 κλινών. Υπάρχει και μία Γενική ΜΑΦ με 2 κλίνες. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί ως επικουρικό προσωπικό πάνω από 50 άτομα.

Γ.Ν.ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ 7 με 9 κλίνες. Έχουν προσληφθεί για την περίοδο της πανδημίας γύρω στα 50 άτομα επικουρικό προσωπικό.

*Σημαντική έλλειψη που πρέπει να αναφερθεί για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι των Αναισθησιολόγων γιατρών.

ΝΗΣΙΑ:

Γ.Ν. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 6 κλίνες μία ΜΕΘ covid με 3 κλίνες. Υπάρχει μία Γενική ΜΑΦ με 6 κλίνες. Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί 38 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΛΗΜΝΟΥ: Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 13 με 15 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΧΙΟΥ: Γενική ΜΕΘ δεν υπάρχει. Υπάρχει ΜΕΘ covid με 2 κλίνες. Υπάρχει μία Γενική ΜΑΦ 3 με 4 κλίνες.  Επικουρικό προσωπικό για την περίοδο του κορωνοϊού έχουν προσληφθεί 30 άτομα περίπου.

Γ.Ν. ΣΑΜΟΥ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 5 κλίνες. Και μία ΜΕΘ covid με 1 κλίνη. 7 άτομα προσλήφθηκαν  επικουρικό προσωπικό για τις ανάγκες της πανδημίας.

Γ.Ν. ΙΚΑΡΙΑΣ: Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 15 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΣΥΡΟΥ: Υπάρχει μία Γενική ΜΑΦ με 3 κλίνες. ΜΕΘ δεν υπάρχει. 25 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό έχει προσληφθεί για τις ανάγκες της πανδημίας.

Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 8 κλίνες από τις οποίες λειτουργούν οι 6. Επίσης υπάρχει μία ΜΕΘ covid με 2 κλίνες. Γύρω στα 24 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό έχουν προσληφθεί για  τις ανάγκες της πανδημίας.

Γ.Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΥ: Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί πάνω από 10 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΚΩ: Δεν υπάρχει ούτε Γενική ΜΕΘ ούτε ΜΑΦ. Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 10 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΛΕΡΟΥ: Υπάρχει μία Γενική ΜΑΦ με 2 κλίνες. ΜΕΘ δεν υπάρχει. Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί 32 άτομα επικουρικό προσωπικό.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ:

Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 5 ενεργές κλίνες. Υπάρχουν άλλες 2 κλίνες που δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. 78 άτομα όλων των ειδικοτήτων επικουρικό προσωπικό προσλήφθηκε μέσα στο 2020 για την περίοδο της πανδημίας.

Γ.Ν. ΝΑΥΠΛΙΟΥ: Υπάρχει μία Γενική ΜΑΦ αλλά δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού με περίπου 6 κλίνες. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 14 άτομα.

Γ.Ν. ΑΡΓΟΥΣ: Δεν υπάρχει ούτε Γενική ΜΕΘ ούτε ΜΑΦ. Για την περίοδο του κορωνοϊού έχουν προσληφθεί περισσότερα από 40 άτομα επικουρικό προσωπικό.

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 6 κλίνες. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 30 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΣΠΑΡΤΗΣ: Δεν υπάρχει ούτε Γενική ΜΕΘ ούτε ΜΑΦ. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 10 με 12 άτομα Επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΜΟΛΑΩΝ: Έχουν προσληφθεί περίπου 20 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό για την πανδημία.

Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 6 κλίνες και μία ΜΕΘ covid με 6 κλίνες. Περίπου 50 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό έχει προσληφθεί για τις ανάγκες της πανδημίας.

Γ.Ν. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: 40 άτομα περίπου έχουν προσληφθεί ως Επικουρικό προσωπικό για την πανδημία.

ΗΠΕΙΡΟΣ:

Γ.Ν. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 6 κλίνες. ΜΑΦ δεν υπάρχει. Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 26 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό.

ΠΑΝ/ΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 14 κλίνες και μία ΜΕΘ covid με 8 κλίνες που μπορεί να μετατραπεί σε περισσότερες. Υπάρχει και μία Γενική ΜΑΦ με 8 κλίνες. 140 άτομα περίπου έχουν προσληφθεί για τις ανάγκες της πανδημίας.

Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ: Υπάρχει μία Γενική ΜΑΦ με 6 κλίνες και δεν λειτούργησε ποτέ λόγω ελλείψεων. ΜΕΘ δεν υπάρχει. Έχουν προσληφθεί για την περίοδο της πανδημίας περίπου 43 άτομα Επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Δεν υπάρχει Γενική ΜΕΘ και υπάρχει μία ΜΑΦ μόνο στην χειρουργική κλινική. Περίπου 20 άτομα  προσλήφθηκαν.

Γ.Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 6 κλίνες. Υπάρχει μία Γενική ΜΑΦ με 8 κλίνες αλλά ήταν ανενεργή και τώρα μετατράπηκε σε κλίνες για τον κορωνοϊό. 50 περίπου άτομα ως Επικουρικό προσωπικό έχουν προσληφθεί για την πανδημία.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ:

Γ.Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: Δεν υπάρχει ούτε Γενική ΜΕΘ ούτε ΜΑΦ. 15 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό προσλήφθηκαν για τις ανάγκες της πανδημίας.

Γ.Ν. ΘΗΒΑΣ: Δεν υπάρχει Γενική ΜΕΘ ούτε ΜΑΦ. Υπάρχει χώρος για ΜΑΦ με 6 κλίνες αλλά είναι ανενεργός λόγω έλλειψης προσωπικού. Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί ως Επικουρικό προσωπικό περίπου 15 άτομα Νοσηλευτικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΑΜΦΙΣΣΑΣ: Δεν υπάρχει Γενική ΜΕΘ ούτε ΜΑΦ. Γύρω στα 12 άτομα έχουν προσληφθεί για τον covid-19 ως Επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΚΑΡΥΣΤΟΥ: Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί ως Επικουρικό προσωπικό περίπου 15 άτομα.

Γ.Ν. ΚΥΜΗΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΑΦ με 1 κλίνη. Περίπου 13 άτομα Επικουρικό προσωπικό έχουν προσληφθεί για τις ανάγκες του covid-19.

Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 7 κλίνες και μία ΜΑΦ με 5 κλίνες. 110 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό έχουν προσληφθεί για τις ανάγκες της πανδημίας.

Γ.Ν. ΛΑΜΙΑΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 8 κλίνες. Υπάρχει και μία Γενική ΜΑΦ η οποία έχει μετατραπεί τώρα για τις ανάγκες του κορωνοϊού με 6 κλίνες. Ως Επικουρικό προσωπικό για τις ανάγκες του covid-19 έχουν προσληφθεί περίπου 30 άτομα.

Γ.Ν. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ: Δεν υπάρχει ούτε Γενική ΜΕΘ ούτε ΜΑΦ. Ως Επικουρικό προσωπικό για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 17 άτομα.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ:

Γ.Ν. ΒΟΛΟΥ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 8 κλίνες. Γύρω στα 18 άτομα Επικουρικό προσωπικό έχουν προσληφθεί για τις ανάγκες της πανδημίας και τώρα εγκρίθηκαν άλλα 8 άτομα που είναι να έρθουν.

ΠΑΝ/ΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 20 κλίνες αλλά λειτουργούν οι 12. Επίσης υπάρχει μία ΜΕΘ covid με 7 κλίνες. Για την περίοδο του covid-19 έχουν προσληφθεί περίπου περισσότεροι από 36 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ 8 με 10 κλίνες και μία ΜΕΘ covid με 4 έως 5 κλίνες. Υπάρχει μία ΜΑΦ η οποία ήταν ανενεργή και τώρα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του κορωνοϊού.  31 άτομα Νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό έχουν προσληφθεί  και 4 γιατροί για τις ανάγκες της πανδημίας ως Επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 10 κλίνες. Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί περισσότερα από 20 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό και οι περισσότεροι είναι Νοσηλευτικό.

Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 6 κλίνες ενεργές. Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί ως Επικουρικό προσωπικό 17 άτομα.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ:

ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ: Δεν υπάρχει ΜΕΘ, αλλά υπάρχει ένα τμήμα που λειτουργεί για τα πρόωρα με 15 κλίνες. 10 με 15 άτομα περίπου έχουν προσληφθεί το έτος 2020 για τις ανάγκες της πανδημίας.

Γ.Ν. ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 6 κλίνες και ένας χώρος τύπου ΜΕΘ με 3 κλίνες για περιστατικά covid. Γύρω στα 70 με 80 άτομα έχουν προσληφθεί για τις ανάγκες της πανδημίας ως Επικουρικό προσωπικό.

ΠΑΝ/ΚΟ ΠΑΤΡΑΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 10 κλίνες, μία ΜΕΘ covid με 6 κλίνες υπάρχει δυνατότητα για άλλες 5 κλίνες και μία ΜΑΦ με 3 κλίνες. Περίπου 93 άτομα ως Επικουρικό έχουν προσληφθεί για τις ανάγκες της πανδημίας.

Γ.Ν. ΠΥΡΓΟΥ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ 6 με 7 κλίνες και μία ΜΕΘ COVID με 3 κλίνες. Γύρω στα 47 άτομα έχουν προσληφθεί ως Επικουρικό προσωπικό για τις ανάγκες του covid-19.

Γ.Ν. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Υπάρχει μία ΜΑΦ με 2 κλίνες η οποία  είναι ανενεργή λόγω έλλειψης προσωπικού. Γύρω στα 35 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό έχουν προσληφθεί για τις ανάγκες της πανδημίας.

Γ.Ν. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ: Υπήρχε μία ΜΕΘ με 5 κλίνες αλλά δόθηκε στο Πανεπιστημιακό του Ρίου για τις ανάγκες της πανδημίας. ΜΑΦ δεν υπάρχει. Για την περίοδο του κορωνοϊού δεν είχε προσληφθεί κανένα άτομο ως επικουρικό προσωπικό και τώρα αρχίζει να διορίζεται προσωπικό περιμένουν περίπου 20 άτομα στο σύνολο.

Γ.Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 5 κλίνες η οποία άνοιξε την περίοδο του κορωνοϊού στην αρχή με περιστατικά για το covid-19 αλλά τώρα για κανονικά περιστατικά.  45 άτομα έχουν προσληφθεί ως Επικουρικό προσωπικό για τις ανάγκες της πανδημίας.

Γ.Ν. ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 7 κλίνες και λειτουργούν οι 4 λόγω έλλειψης ιατρών. Για την περίοδο της πανδημίας προσλήφθηκαν ως Επικουρικό προσωπικό γύρω στα 60 άτομα.

Γ.Ν. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Υπάρχει χώρος να λειτουργήσει ως ΜΕΘ με 4 κλίνες αλλά δεν λειτούργησε ποτέ λόγω έλλειψης προσωπικού. Περίπου 30 με 35 ως Επικουρικό προσωπικό προσλήφθηκαν για τις ανάγκες του covid-19.

Γ.Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 6 κλίνες από τις οποίες τις 4 τις μετέφεραν στο Νοσοκομείο Ρίου για τις ανάγκες του covid-19. Έχουν μείνει μόνο 2 κλίνες και δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Γύρω στα 55 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό προσλήφθηκαν για τις ανάγκες της πανδημίας. Υπάρχει τεράστια έλλειψη Γιατρών και Νοσηλευτών.

ΑΘΗΝΑ:

Γ.Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 25 κλίνες που είναι όλες ενεργές και αν χρειαστεί μπορεί να χρησιμοποιηθούν πολύ περισσότερες. Υπάρχει και μία Γενική ΜΑΦ με 20 κλίνες από τις οποίες ενεργές είναι οι 12 εδώ και πολλά χρόνια. Για τις ανάγκες του covid-19 έχουν προσληφθεί ως Επικουρικό προσωπικό περίπου 150 άτομα από όλες τις ειδικότητες.

Γ.Ν. ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΑΦ με 8 κλίνες. ΜΕΘ δεν υπάρχει. Περίπου 22 άτομα έχουν προσληφθεί ως Επικουρικό προσωπικό για τις ανάγκες της πανδημίας.

Γ.Ν. ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Δεν υπάρχει ούτε ΜΕΘ ούτε ΜΑΦ. Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 40 άτομα Επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΕΙΟ: Έχουν προσληφθεί 6 άτομα επικουρικό προσωπικό για τις ανάγκες της πανδημίας.

Γ.Ν. ΝΙΜΙΤΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 6 κλίνες. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί από το 2020 και μετά περίπου 72 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΕΛΠΙΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 6 κλίνες. Για την περίοδο της πανδημίας από το 2020 και μετά έχουν προσληφθεί περίπου 22 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 7 κλίνες ενεργή και μία Γενική ΜΑΦ με 4 κλίνες που είναι κλειστή. Περίπου στα 20 άτομα έχουν προσληφθεί ως Επικουρικοί για τις ανάγκες της πανδημίας.

Ε.Ε.Σ.: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 12 κλίνες και τώρα γίνεται ΜΕΘ covid. Δεν έχει προσληφθεί κανένα άτομο για την περίοδο της πανδημίας ως Επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 8 κλίνες και μία Γενική ΜΑΦ με 2 κλίνες. Για την περίοδο της πανδημίας ήρθαν λιγότερα από 5 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΛΑΪΚΟ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 16 κλίνες. Από το 2020 και μετά για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 100 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 6 κλίνες. ΜΑΦ δεν υπάρχει την έχουν μετατρέψει σε κλινική covid. 13 άτομα περίπου ως Επικουρικό προσωπικό έχουν προσληφθεί για την περίοδο της πανδημίας.

Γ.Ν. ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 12 κλίνες και μία Γενική ΜΑΦ με 4 κλίνες. Για την περίοδο της πανδημίας από το 2020 και μετά έχουν προσληφθεί ως Επικουρικό προσωπικό περίπου 70 άτομα στο σύνολο.

Γ.Ν. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 7 κλίνες. Υπάρχει και μία ΜΑΦ με 3 κλίνες που λειτουργεί σαν χειρουργική. Πάνω από 60 άτομα έχουν προσληφθεί για τις ανάγκες της πανδημίας ως Επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: Δεν υπάρχει Γενική ΜΕΘ, υπάρχει μία Γενική ΜΑΦ με 8 κλίνες. Για τις ανάγκες της πανδημίας προσλήφθηκαν ως Επικουρικό προσωπικό 43 άτομα από τα οποία τα 28 ήταν παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό και 15 άτομα Νοσηλευτικό προσωπικό που αυτή τη στιγμή έφυγαν οι 15 και ένας ακόμη Νοσηλευτής που ήδη δούλευε εκεί με μετακίνηση σε άλλα Νοσοκομεία.

Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 16 κλίνες και υπάρχει μία ΜΕΘ covid με 11 κλίνες. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί ως Επικουρικό προσωπικό περίπου 80 άτομα.

ΔΑΦΝΙ: Δεν υπάρχει ούτε Γενική ΜΕΘ ούτε ΜΑΦ. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 30 άτομα Επικουρικό προσωπικό.

Ψ.Ν.Α. ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ: Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί 40 άτομα Επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΑΓΙΑΣ ΟΛΓΑΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 10 κλίνες. Περίπου 15 άτομα έχουν προσληφθεί την περίοδο της πανδημίας ως Επικουρικό προσωπικό.

ΚΑΤ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 21 κλίνες και μία Γενική ΜΑΦ με 7 κλίνες η οποία λειτουργεί με μετακινημένο προσωπικό. Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί από το 2020 και μετά 44 άτομα Επικουρικό προσωπικό και τώρα φεύγουν τα 6 άτομα με την καινούργια εγκύκλιο.

Γ.Ν. ΓΟΝΚ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 10 κλίνες. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 17 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 14 κλίνες από τις οποίες ενεργές είναι οι 12. Τώρα ετοιμάζονται 2 κλίνες για περιστατικά covid. Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 13 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ: Από το 2020 και μετά για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου ως Επικουρικό προσωπικό 14 άτομα.

ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 6 κλίνες από τις οποίες λειτουργούν οι 4. Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 14 άτομα.

Γ.Ν. ΣΩΤΗΡΙΑ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 12 κλίνες κάποιες από αυτές χρησιμοποιούνται για ΜΕΘ covid. Υπάρχει και μία Γενική ΜΑΦ με 9 κλίνες. Για τις ανάγκες του covid-19 έχουν προσληφθεί περίπου 300 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ: Για την περίοδο του covid-19 έχουν προσληφθεί περίπου 10 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 12 κλίνες. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί από όλες τις ειδικότητες περίπου 50 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 8 κλίνες και μία Γενική ΜΑΦ με 8 κλίνες επίσης. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 22 με 25 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΤΖΑΝΕΙΟΥ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ –ΜΑΦ (*μαζί είναι) η οποία διαθέτει 18  κλίνες τώρα ετοιμάζεται ΜΕΘ covid.  Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί ως Επικουρικό προσωπικό περίπου 45 άτομα.

Γ.Ν. ΜΕΤΑΞΑ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 6 κλίνες ενεργές και μία ΜΑΦ με 5 κλίνες η οποία δεν έχει λειτουργήσει ποτέ λόγω έλλειψης προσωπικού. Από το 2020 και μετά για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 23 άτομα.

Γ.Ν. ΘΡΙΑΣΙΟΥ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 8 κλίνες ενεργές. Υπάρχει και μία ΜΕΘ covid με 8 κλίνες. Για την περίοδο της πανδημίας έχουν προσληφθεί 71 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads