15/9/2020 12:59

Το υπουργείο Υγείας «καρφώνει» η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος για το φιάσκο με τις τεράστιες μάσκες που μοιράστηκαν σήμερα στους μαθητές των σχολείων. Σε σχετική ανακοίνωση της, η ΚΕΔΕ αναφέρει ότι ζή τησε να σταματήσει η παραγωγή των μασκών και να επανεκκινήσει με βάσει τις νέες προδιαγραφές που θα αποσταλούν από το υπουργείο. 

Το ζήτημα με τις μάσκες έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις  τόσο στους γονείς και στα social media, όσο και σε πολιτικό επίπεδο καθώς δείχνει την έλλειψη κάθε προετοιμασίας για το άνοιγμα των σχολείων. Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε χθές η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας παραδέχτηκε ότι οι διαστάσεις που δόθηκαν στις μάσκες ήταν μεν σύμφωνες με τις διεθνείς προδιαγραφές, πλην όμως αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή των μασκών αλλά η διατύπωση δεν ήταν… σαφής. 

Η ΚΕΔΕ τοποθετήθηκε για το ζήτημα λίγο αργότερα αναφέροντας: «Μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας. Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19». 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads