2/9/2020 18:45

Σύμφωνα με το apokalypseis.com επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για πιθανές ευθύνες του ΕΟΔΥ οι οποίες ενδεχομένως εξέθεσαν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών,  διέταξε η Εισαγγελία του Πύργου Ηλείας μετά τις δημόσιες καταγγελίες του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου περί προκλητικής ολιγωρίας και απαράδεκτων χειρισμών των αρμοδίων στο θέμα των μεταναστών που μεταφέρθηκαν προ ημερών από δουλεμπορικό σκάφος , για προσωρινή φιλοξενία  στο Κατάκολο.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Αντωνακόπουλος από την πρώτη στιγμή και αφού πρώτα χορηγήθηκε η προβλεπόμενη ανθρωπιστική βοήθεια στους μετανάστες , ζητήθηκε η παρέμβαση του ΕΟΔΥ προκειμένου να ελεγχθούν  οι επιβαίνοντες στο δουλεμπορικό για covid 19.

Την παρέμβαση του ΕΟΔΥ ζήτησε αμέσως και εγγράφως και η Λιμενική Αρχή του Κατακόλου χωρίς να λάβει ποτέ κάποια απάντηση.

Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 48 ώρες για να στείλει τελικά ο ΕΟΔΥ  κλιμάκιο στο Κατάκολο ενώ οι δεκάδες μετανάστες αντί να παραμένουν σε φυλασσόμενο χώρο εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα, βρέθηκαν να κάνουν βόλτες  και αγορές στα καταστήματα της περιοχής !

Όπως έγινε γνωστό μετά τον σχετικό έλεγχο έστω και εκπρόθεσμα του κλιμακίου του ΕΟΔΥ βρέθηκαν αρνητικά  τα τεστ  που έγιναν στους δύο Τούρκους  διακινητές  που επέβαιναν στο ιστιοπλοϊκό σκάφος που κατέπλευσε στο λιμάνι του Κατακόλου το περασμένο Σάββατο, μαζί με ακόμα 74 άτομα.

« Δυστυχώς το κεντρικό κράτος δείχνει μια περίεργη  ολιγωρία. Ο ΕΟΔΥ ουσιαστικά έπρεπε από την πρώτη στιγμή να ασχοληθεί με το θέμα  παρότι είχε ενημερωθεί τηλεφωνικά από εμένα και με αποδεδειγμένα έγγραφα της λιμενικής αρχής από την πρώτη στιγμή . Αν ο ΕΟΔΥ δεν παρεμβαίνει άμεσα σε τέτοια περιστατικά σε τι άλλο θα παρέμβει δηλαδή; Μιλάμε για μία πτωματική αδιαφορία. Πήρα την γραμματεία του προέδρου του ΕΟΔΥ και δεν ήξερε αν έχουν πάει τα e-mail. Η αδιαφορία και οι αργοί αυτοί ρυθμοί είναι απαράδεκτοι και θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την Δημόσια υγεία. » – τόνισε στο www.apokalypseis.com ο δήμαρχος του Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads