26/8/2020 14:02

Το μέλος της ΕΓ της ΠΟΕΔΗΝ Τάκης Παντέλης μιλώντας για τις παλινωδίες με το θέμα αρχικά των τεστ κοροναΐού στο προσωπικό που επιστρέφει από διακοπές και στη συνέχεια την προσπάθεια να περιοριστεί στους ίδιους τους εργαζόμενους η ευθύνη σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί, με επιβολή υπογραφής υπεύθυνων δηλώσεων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο» τέτοια πρακτική, δείχνει τον πανικό της κυβέρνησης και την λογική του «βλέπουμε και κάνουμε», όπως είπε. Αν δεν διορθωθεί αυτή η κατάσταση, το επόμενο χρονικό διάστημα που τα κρούσματα θα αυξηθούν από την κορύφωση της τουριστικής κίνησης του Αυγούστου τα προβλήματα θα μεγαλώσουν, θα έχουμε σοβαρά ζητήματα αντιμετώπισης στις μονάδες Υγείας, προειδοποίησε.

Δεν γίνεται, συνέχισε, στις πύλες εισόδου στη χώρα να μην υπάρχουν καθόλου κλιμάκια του ΕΟΔΥ ή να υπάρχουν και να δουλεύουν μόνο τέσσερις ώρες, ενώ τις υπόλοιπες 18 ώρες να μην υπάρχει δειγματοληψία; Έχουμε τέτοιες καταγγελίες, από τα Ιωάννινα και την Κέρκυρα, όπως ανέφερε. Δεν μπορεί να μπαίνουν ολόκληρες περιοχές της χώρας σε mini lockdown και να μην υπάρχει εικόνα του πώς προσαρμόζονται οι εκεί μονάδες και πώς αντιμετωπίζουν τα προβλήματα.

Και οι εργαζόμενοι στην δημόσια Υγεία, παρά τα περί προσλήψεων που προβάλλει η κυβέρνηση, μειώθηκαν κατά 5.200 σε σχέση με τον Μάιο του 2019. Και οι προσλήψεις είναι συμβασιούχων, 15 μήνες με κυβέρνηση ΝΔ δεν υπάρχει μόνιμη πρόσληψη. Οι μόνιμοι υπάλληλοι είναι περίπου 2.000 λιγότεροι, σε ένα χρόνο, χωρίς να αντικατασταθούν. Γι` αυτό αναγκάστηκαν να προσλάβουν παραπάνω συμβασιούχους, αλλά επί της ουσίας όχι μόνο ήταν λίγες, αλλά δεν έχουν καν καλύψει τις αποχωρήσεις του επόμενου έτους. Μπαίνουμε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας με λιγότερο προσωπικό από ό,τι στο πρώτο, αποκλειστικά με ευθύνη της κυβέρνησης.

Υπάρχουν νοσοκομεία αναφοράς COVID-19 που δεν έχουν ακόμη μηχάνημα για μοριακό έλεγχο και στέλνουν σε ιδιώτες τα τεστ. Και ούτε για τα υπάρχοντα μηχανήματα εξασφαλίστηκε επαρκής ανεφοδιασμός σε αντιδραστήρια ώστε να ανταπεξέλθουμε. Έχουμε ελλείψεις και εκεί. Ένας καλός σχεδιασμός μπορούσε να εξασφαλίσει επαρκή αριθμό τον Μάιο και Ιούνιο από τις εταιρείες του εξωτερικού. Γιατί ένα μηχάνημα χωρίς τα αντιδραστήρια τι να το κάνουμε; αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παντέλης υπογράμμισε επίσης ότι δεν ενσωματώθηκε η πρωτοβάθμια Υγεία ως «φίλτρο» για ήπια κρούσματα, ώστε να προστατευούν τα νοσοκομεία που διαθέτουν περιορισμένες δυνατότητες από μία «ασφυξία» στο δεύτερο κύμα. Μέχρι μέσα Μαΐου ήταν εκτός σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας, δυστυχώς και στο νέο σχεδιασμό δεν φαίνεται να έχει δοθεί εκεί η βαρύτητα που χρειάζεται…

Πηγή:stokokkino

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads