24/8/2020 12:42

Ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας.

Όπως αποδείχθηκε μόνο…προσωπικοί που δεν ήταν οι λόγοι που ανάγκασαν τον Ηρακλειώτη επιστήμονα να παραιτηθεί και στη θέση του να επιλεγεί άλλος.

Υπήρξε σφοδρή κόντρα με τον αρμόδιο υπουργό και κυβερνητικά στελέχη και το λέει πλέον ο κ.Δερμιτζάκης που μέχρι πρότινος δεν αναφερόταν σε αυτό, σε συνέντευξη που έδωσε στο ΒΗΜΑ. Και μάλιστα χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις!

“Δημιουργήθηκε μια αδιέξοδη κατάσταση καθώς οι απόψεις μου για την έρευνα και την κανοτομία δεν ταυτίζονταν με αυτές της κυβέρνησης. Ήταν θέμα αξιοπρέπειας να πάψω να επενδύω χρόνο σε μια θέση στην οποία ήμουν διακοσμητικός”! Συμπλήρωσε πως δεν ζητήθηκε ούτε μια φορά η γνώμη του από τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υφυπουργό, και διαπίστωσε ότι ήταν περιθωριοποιημένος.

Ο ίδιος λέει ότι δεν ήθελε να συμπράξει με την παρουσία του σε πολιτικές και φιλοσοφίες που αφορούν την έρευνα με τις οποίες ήταν κάθετα αντίθετος!

Νέος πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ), που αποτελεί το ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο της πολιτείας για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής, αναλαμβάνει από την 1η Νοεμβρίου 2020 ο καθηγητής, Σπύρος Αρταβάνης-Τσάκωνας. Μέχρι τότε, καθήκοντα προεδρεύοντος θα ασκεί ο αντιπρόεδρος του ΕΣΕΤΕΚ, Αρίστος Δοξιάδης.

Βήμα Δερμιτζακης

 
 
  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads