21/8/2020 14:45

Η Ελληνική Αντικαρκινινή Εταιρεία και ο Πρόεδρος της Ευάγγελος Φιλόπουλος φέρνουν στο φως της δημοσιότητας το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς ασθενείς, οι οποίοι κάθε φορά πριν υποβληθούν σε χημειοθεραπεία πρέπει να πληρώνουν το τεστ για τον κοροναϊό. Η Ε.Α.Ε ζητά άμεση χορήγηση δωρεάν τεστ κοροναϊού στους ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ελληνικής Αντικαρκινινής Εταιρείας:

Άμεση χορήγηση δωρεάν τεστ κορωνοϊού στους ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

Πληθαίνουν στο κέντρο επικοινωνίας μας οι διαμαρτυρίες των ασθενών πού υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες, γιατί τους αναγκάζουν να πληρώνουν το τεστ για τον κορωνοϊό κάθε φορά πριν υποβληθούν στη θεραπεία τους (στην οποία συνήθως υποβάλλονται κατά τη διάρκεια πολλών μηνών  6-8 φορές). Πολλοί απ’ αυτούς πραγματικά δεν είναι σε θέση να πληρώσουν, ενώ για όλους είναι μια πρόσθετη επιβάρυνση σε μια ήδη οικονομικά και κοινωνικά δύσκολη φάση της ζωής τους.

Κάνουμε έκκληση στο Υπουργείο Υγείας να φροντίσει για τη δωρεά εκτέλεση του τεστ στους ογκολογικούς ασθενείς υπό χημειοθεραπεία.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν γύρισαν από διακοπές σε κοσμοπολίτικα νησιά ή από προορισμούς του εξωτερικού. Αντιθέτως μάλιστα, δίνουν καθημερινά τη μάχη της ζωής και η κοινωνία τους δείχνει πάντα ιδιαίτερη ευαισθησία και στέκεται δίπλα τους.

Το ίδιο ευχόμαστε να κάνει άμεσα και το κράτος μας, εναρμονιζόμενο στη βούληση των πολιτών του.

Ε.ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόεδρος Ε.Α.Ε

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads