7/8/2020 11:30

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα αποφασίστηκαν για τον Πόρο εξαιτίας της ανησυχητικής αύξησης κρουσμάτων στο νησί. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου, στις 6 το πρωί, και θα ισχύσουν για δέκα μέρες, έως και τις 17 Αυγούστου και ώρα 6 το πρωί.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στο νησί του Πόρου, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

* Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 11 μ.μ. έως τις 7 π.μ. της επομένης.

* Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως live, πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.

* Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

* Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού, όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

* Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Ήδη στο νησί αναμένεται η εγκατάσταση από σήμερα το πρωί κλιμακίων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), δεκαμελές ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για την πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads