7/8/2020 18:20

Τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας οδήγησαν στην απόφαση για αναστολή όλων των προγραμματισμένων εμποροπανηγύρεων αλλά και των λιτανειών.

Η  απόφαση για την αναστολή των λιτανειών πάρθηκε από την Πολιτική Προστασία σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρώτης. 

Παράλληλα, επεκτείνεται μέχρι τις 31 Αυγούστου το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, καφέ μπαρ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

Τεστ για τους ταξιδιώτες από Μάλτα

Τέλος, η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη 12 Αυγούστου (και ώρα 00:01) καθίσταται υποχρεωτική η εξέταση των επισκεπτών από τη Μάλτα, οι οποίοι θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Στην μαύρη λίστα η Ελλάδα – Ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε για την Ελλάδα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, παραπέμποντας και στις σχετικές κατευθύνσεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC). 

Η ταξιδιωτική οδηγία έχει επίπεδο 3 και συστήνει στους πολίτες των ΗΠΑ να ξανασκεφτούν μία ενδεχόμενη μετάβασή τους στην Ελλάδα.Ειδικότερα, το CDC συστήνει την αποφυγή ταξιδιών προς την Ελλάδα εάν αυτά δεν είναι αναγκαία, δεν αφορούν δηλαδή την παροχή ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας ή επείγοντα οικογενειακά περιστατικά.

Μάλιστα, το CDC καλεί τους ταξιδιώτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να αναβάλλουν ακόμη και τα ταξίδια που κρίνονται απαραίτητα. Όπως εξηγεί, ο κίνδυνος για να προσβληθεί κάποιος από COVID-19 στην Ελλάδα είναι υψηλός και εάν κάποιος νοσήσει και χρειαστεί ιατρική βοήθεια, οι πόροι ενδέχεται να είναι περιορισμένοι.

Όσοι πάντως πρόκειται να ταξιδέψουν, καλούνται να ενημερωθούν μέσω του υπουργείου Εξωτερικών ή του υπουργείου Υγείας στην Ελλάδα αλλά και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στην είσοδό τους στη χώρα και τους περιορισμούς που ενδέχεται να υπάρχουν για όσους φτάνουν στην Ελλάδα, όπως τα υποχρεωτικά τεστ ή η επιβολή καραντίνας.

Το CDC διευκρινίζει επίσης ότι εάν κάποιος βγει θετικός στο τεστ ενδέχεται να μην του επιτραπεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ έως ότου αναρρώσει πλήρως από την ασθένεια. Επίσης, εάν κάποιος έρθει σε επαφή με κάποιον που είχε νοσήσει από Covid-19 ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό, ίσως να κληθεί να μπει σε καραντίνα ή να μην του επιτραπεί να επιστρέψει για διάστημα 14 ημερών από την επαφή του με τον ασθενή.

Τέλος, το CDC ενημερώνει τους ταξιδιώτες ότι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο υποβολής σε τεστ πριν από το ταξίδι τους.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads