6/8/2020 11:54

Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωση της τονίζει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η οικονομική  αφαίμαξη των Νοσοκομείων με την πληρωμή στο ΠΑΣΤΕΡ των τέστ κορονοϊού που διενεργούν και ζητά η εξέταση για κορονοϊό να συνταγογραφείται και να αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Τα Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν στο ΠΑΣΤΕΡ 60 ευρώ την κάθε εξέταση δείγματος για εργαστηριακό έλεγχο κορωνοϊού, ειδικά τώρα που οι έλεγχοι αυξάνονται σχεδόν σε όλες τις εισαγωγές, σε όλους τους ασθενείς που πρόκειται να χειρουργηθούν.

            Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλύπτει μέρος των δειγμάτων που λαμβάνουν τα Νοσοκομεία χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Τα περισσότερα αποστέλλονται στο ΠΑΣΤΕΡ.

            Η οικονομική επιβάρυνση των Νοσοκομείων δεν μπορεί να συνεχισθεί.

            Η εξέταση για κορωνοϊό θα πρέπει να συνταγογραφείται και να αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ. Έτσι δεν θα επιβαρύνονται ούτε οι πολίτες ούτε οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων.

            Ταυτόχρονα θα γίνονται περισσότερα τεστ τα οποία  συνταγογραφούνται από γιατρούς και θα υπάρχει καλύτερος έλεγχος του ιού στην κοινότητα.

            Δεν μπορεί να συνταγογραφεί ένας γιατρός το τεστ κορωνοϊού και να μην αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ.

            Το ΠΑΣΤΕΡ θα πρέπει να επιχορηγείται και να εξυπηρετεί δωρεάν τα Νοσοκομεία. 

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads