5/8/2020 11:59

Το απόλυτο οργανωτικό χάος και έλλειψη στοιχειώδους ετοιμότητας των αρμόδιων αρχών  αποτυπώνεται στην Καβάλα:  Στην περιοχή όπου βρίσκεται η νέα μεγάλη εστία κοροναΐού,  ανακοινώθηκε η διεξαγωγή μαζικών τεστ σε όποιον το επιθυμεί, για την Τρίτη 4 Αυγούστου στην τοπική Αντιπεριφέρεια. Όμως, μετά από λίγες ώρες οι αρμόδιοι με νεότερη ανακοίνωσή τους, αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Σε εμφανώς αμήχανη θέση, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, σε δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό Center, σημείωσε “Δεν έχει σημασία ποιος αποφάσισε τι, σημασία έχει ότι δεν θα γίνουν τεστ στο γενικό πληθυσμό”. Όπως έγινε γνωστό, εκ των υστέρων, τεστ θα γίνουν επιλεκτικά σε όσους έχουν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά με ραντεβού και προέρχονται από την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων της βιομηχανίας κρέατος. 

Όπως διέρρευσε, ο ΕΟΔΥ “ξέμεινε” από τεστ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. Μάλιστα, όπως αναφέρει το τοπικό kavalanews.gr τα δείγματα δεν εξετάζονται στο Νοσοκομείο Καβάλας που είναι – θεωρητικά- εξοπλισμένο με μοριακό αναλυτή PCR αλλά σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ή αυτό της Αλεξανδρούπολης.

Πηγή:kavalanews.gr

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads