3/8/2020 12:08

Έπεσε μια θέση η χώρα μας στην κατάταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον αφορά τους ελέγχους των επιβατών από αεροπορικές πτήσεις.

Όπως ανακοίνωσε το κυπριακό Υπουργείο Υγείας, η Ελλάδα από τις 6 Αυγούστου θα υποβιβαστεί στην ταξιδιωτική κατηγορία Β, από την κατηγορία Α που βρίσκεται μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η παραπάνω απόφαση ελήφθη έπειτα από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού που εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες από ταξιδιώτες που επέστρεψαν στην Κύπρο από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Επίσης ανακοινώθηκε πως για σκοπούς διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας και εποπτείας της επιδημιολογικής εικόνας, πέραν από τους αυξημένους ελέγχους που διενεργούνται σε πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνονται από σήμερα μέχρι και τις 6 Αυγούστου οι δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα.

Σημειώνεται πως οι Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειάς τους και οι νόμιμα διαμένοντες στην Κύπρο έχουν την επιλογή να πραγματοποιήσουν τη μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Το κόστος της εξέτασης καλύπτεται από τους ίδιους τους ταξιδιώτες.

Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες απαιτείται να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες προ της αναχώρησης και να έχουν πιστοποιητικό, που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό, όπως ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες της κατηγορίας Β.

Τονίζεται, επιπλέον, ότι απαιτείται από όλους τους επιβάτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να υποβάλουν αίτηση για το CyprusFlightPass εντός 24 ωρών πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads