31/7/2020 19:43

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε σήμερα αλλά και τα προηγούμενα 24ωρα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από αύριο και έως 31 Αυγούστου υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και τους χώρους λατρείας, εκτός των χώρων εστίασης.

Έως 15 Αυγούστου αναστολή επισκεπτηρίων, όπως σε γηροκομεία σε δομές ευάλωτων ομάδων και σε νοσοκομεία. Ένας συνοδός στα νοσοκομεία όπου κρίνεται αναγκαίο.

Από Δευτέρα 3 Αυγούστου έως 15 Αυγούστου όριο 100 ατόμων σε γάμους και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Από Δευτέρα 3 Αυγούστου έως 9 Αυγούστου ρητή απαγόρευση όρθιων ατόμων σε μπαρ, κλαμπ, κέντρα.

Παρατείνονται έως 31 Αυγούστου η απαγόρευση πανηγυριών και ανοιχτών εκδηλώσεων και οι κανόνες για παραλίες.

Έως 15 Αυγούστου παρατείνεται η αναστολή πτήσεων και θαλάσσιων συνδέσεων προς Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία καθώς και τα μέτρα για τις χερσαίες συνδέσεις. Καθώς και το αρνητικό PCR 72 ωρών για όσους προέρχονται αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Έως 15 Αυγούστου ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.

Σημειώνεται ότι, σήμερα Παρασκευή 31 Ιουλίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τρεις νέους θανάτους και ακόμη 78 νέα κρούσματα κορονοϊού

Ο κ. Χαρδαλιάς απέδωσε στη χαλάρωση της τήρησης των μέτρων και στα φαινόμενα συνωστισμού την αύξηση των νέων κρουσμάτων.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads