30/7/2020 13:02

Έντονη ανησυχία και ανασφάλεια επικρατεί στην ελληνική κοινωνία εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων και των αντιφατικών κινήσεων και ανακοινώσεων του υπουργείου υγείας.

Πιο συγκεκριμένα η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, ιδιαίτερα των λεγόμενων «ορφανών», η γεωγραφική διασπορά τους σε όλο και περισσότερες περιοχές της χώρας, μα κυρίως οι «βλέποντας και κάνοντας», αντιφατικές, αν μη τι άλλο, κινήσεις του υπουργείου υγείας, όπως η επιβολή της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας παντού εκτός των εκκλησιών, που από χθες τέθηκε σε ισχύ, ταυτόχρονα με το δίχως όρους «άνοιγμα» στον τουρισμό, με αποκορύφωμα την απόφαση για άνοιγμα της κρουαζιέρας από την 1η Αυγούστου (πρώτη χώρα που το επιχειρεί), θέτουν σε διακινδύνευση την ήπια σε σχέση με άλλες χώρες, πορεία της πανδημίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των πολιτών και μας φέρνουν γρηγορότερα αντιμέτωπους με μια πανδημία που χαρακτηρίζεται από τον ΠΟΥ ως η χειρότερη παγκόσμια υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Χτες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε επιπλέον 57 νέα κρούσματα, τα 10 σε πύλες εισόδου και 3 ακόμη που πήγαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Ειδικότερα:

– 10 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– 3 είναι εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– 18 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

– 11 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

– 7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,

– 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας,

– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,

– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,

– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς,

– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας,

– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Δωδεκανήσου,

– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4336, εκ των οποίων το 54.4% αφορά άνδρες. 1212 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2157 (49.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. 2 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Επίσης 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads