8/7/2020 13:40

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ξανά χθές διψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων από τα οποία πάνω από τα μισά καταγράφηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας ενώ 3 ακόμα είναι “εισαγόμενα” που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Όπως έγινε γνωσστό το απόγευμα, συναγερμός σήμανε στις Υγειονομικές Αρχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από επιβεβαιωμένο κρούσμα σε γκρουπ 20 ταξιδιωτών που ήρθε 4 Ιουλίου από τη Σερβία, στην Αιδηψό της Βόρειας Εύβοιας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport.gr, ένας άνδρας από το γκρουπ γύρω στα 50, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετέβη στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.

Εκεί, αγνοώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τους έστειλαν στο Νοσοκομείο Λαμίας (μαζί με τη γυναίκα του), με ταξί! Φθάνοντας λοιπόν στο Νοσοκομείο Λαμίας, τους έγινε μοριακό τεστ με το οποίο διαπιστώθηκε ότι νοσούν από covid-19. Πλέον έχει ξεκινήσει αγώνας δρόμου για να ιχνηλατηθούν οι επαφές των δύο Σέρβων και κυρίως να εντοπιστεί ο ταξιτζής που τους μετέφερε στο Νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα σε βαριές καταγγελίες προχωράει ο δήμαρχος Παιονίας, υποστηρίζοντας ότι η ροή Ελλήνων προς τα Σκόπια είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτη παρά τα προβλήματα από κορονοϊό που αντιμετωπίζεζι η γειτονική χώρα που καταγράφει καθημερινά υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο typosthess και τον Γιώργο Καλλίνη, ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης αναφέρει ότι “η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και ο κίνδυνος πολύ μεγάλος από τις καθημερινές επισκέψεις των Ελλήνων στα Σκόπια. Οι απαραίτητες συστάσεις έχουν γίνει στο αρμόδιο Υπουργείο, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ανταπόκριση”, την ώρα που Έλληνες πολίτες περνούν τα σύνορα στο τελωνείο Ευζώνων και στη Γευγελή καθημερινά, χωρίς κανένα έλεγχο και ξαναγυρνούν.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, παρά τα πολλά κρούσματα στη Βόρεια Μακεδονία της οποίας οι πολίτες δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα τουλάχιστον ως τις 15 Ιουλίου, οι δραστηριότητες των Ελλήνων στη γειτονική χώρα δεν έχουν περιοριστεί καθόλου, ενώ δεν υπάρχει κάνένα κλιμάκιο που να κάνει επί τόπου ελέγχους.

Κάναμε τους μήνες της καραντίνας μια γιγαντιαία προσπάθεια για να προφυλαχθούμε και τώρα που στη γειτονική χώρα θερίζει ο ιός, πάμε να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση” πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Πηγή: in.gr, newpost.gr

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads