29/6/2020 15:28

Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωση της καταγγέλει μεγάλη λίστα αναμονής για χειρουργεία στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης λόγω έλλειψης Νοσηλευτικού προσωπικού. Οι λίστες αναμονής υπερβαίνουν τα 2 έτη.

Το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είναι Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό και μάλιστα σε μία περιοχή που εξακολουθεί να πλήττεται. Ως εκ τούτω ένα μεγάλο μέρος του Νοσηλευτικού προσωπικού υπηρετεί σε Μονάδες – Τμήματα που περιθάλπουν περιστατικά κορωνοϊού. Οι κενές οργανικές θέσεις σε Νοσηλευτικού Προσωπικού είναι 227.
Πριν την πανδημία λειτουργούσαν 4 χειρουργικές αίθουσες από τις 9 που είναι αναπτυγμένες γενικής χειρουργικής. Με την επαναλειτουργία των χειρουργείων λόγω έλλειψης Νοσηλευτικού προσωπικού και λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή η οποία συνεχίζει να εμφανίζει πολλά κρούσματα τα οποία διακομίζονται για περίθαλψη στο εν λόγω Νοσοκομείο, λειτουργούν μόνο 2 χειρουργικές αίθουσες καθημερινά, εκ των οποίων η μία για έκτακτα και μόνο μία για τακτικά χειρουργεία. Η αναμονή για χειρουργεία εκτινάχθηκε στα 2 έτη (π.χ. ορθοπεδικά).
Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον Υπουργό Υγείας να προσλάβει άμεσα νοσηλευτικό προσωπικό σε ένα Νοσοκομείο που συνεχίζει να περιθάλπει πολλά περιστατικά κορωνοϊού.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads