16/6/2020 22:28

Η κυρία Όλγα Οικονόμου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ) ξεκινώντας την εισήγησή της στο 3ο FΟRUM TO AYΡΙΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ με θέμα «Το Αύριο του Φαρμάκου» επέμεινε ότι η Πολιτεία πρέπει να τολμήσει να κάνει μία διακομματική συζήτηση για τη  πολιτική φαρμάκου.

Με θέμα ομιλίας σχετικά με το ρόλο των Συλλόγων Ασθενών στη βελτίωση της συμμόρφωσης στις θεραπείες σπανίων παθήσεων η Πρόεδρος της ΠΕΣΠΑ ανέφερε ότι «η μη συμμόρφωση στη θεραπεία αποτελεί από μόνη της σύμφωνα με τον ΠΟΥ, μια παγκόσμια πανδημία».

«Οι παράγοντες που επηρεάζουν την μη συμμόρφωση στη θεραπεία είναι κοινωνικο-οικονομικοί παράγοντες, παράγοντες που έχουν σχέση με την ασθένεια, παράγοντες που έχουν σχέση με το υγειονομικό σύστημα και παράγοντες σε σχέση με την θεραπεία» δήλωσε η κ. Οικονόμου.

Οι Σύλλογοι των Ασθενών υποστηρίζουν τους ασθενείς στην ενημέρωσή τους σε βασικά θέματα, όπως η συμμόρφωση στη θεραπεία τους , αλλά και στον τρόπο ζωής που πρέπει να ακολουθούν. Η βοήθεια των Συλλόγων είναι η άμεση επαφή με τους ασθενείς-μέλη. Πολύ σημαντική είναι η συμμετοχή Κράτους στις κλινικές μελέτες και ο ΕΟΦ να ενημερώνει δημόσια για αυτές τις μελέτες.

Κλείνοντας η κ. Οικονόμου είπε ότι «οι Σύλλογοι Ασθενών επιμένουν στο έργο τους και δεν σταματούν ποτέ».

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads