15/6/2020 18:50

Ο κ. Χρήστος Δαραμήλας Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) συμμετείχε στο 3o FΟRUM TO AYΡΙΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ με θέμα «Το Αύριο του Φαρμάκου» και η ομιλία του είχε τίτλο «Ο ρόλος των Συλλόγων Ασθενών στις εκστρατείες ενημέρωσης».

 «Ο ρόλος της ενημέρωσης των ασθενών ίσως είναι το πιο σημαντικό πράγμα για όλους τους ασθενείς χρονίων παθήσεων. Εμείς ως Σύλλογοι Ασθενών αναλαμβάνουμε και αυτό το καθήκον» δήλωσε ο κ. Δαραμήλας.

Χαρακτηριστικές δράσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των διαβητικών στην Ελλάδα ήταν «το διαβητικό χωριό», το «Βάζουμε τρίποντο στην υγεία» και σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα το πρόγραμμα «Εκπαιδευτικά Μαθήματα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη», με εντυπωσιακά και μετρήσιμα αποτελέσματα ως προς την απήχηση των συγκεκριμένων εκστρατειών.

Οι προκλήσεις που συναντά κάθε Σύλλογος που θέλει να οργανώσει μια καμπάνια ενημέρωσης είναι πολλές. Έγκριση από τον ΕΟΦ, ώρες χαμηλής τηλεθέασης για τα κοινωνικά μηνύματα και η ανταπόκρισης χορηγών και κοινού.

«Τώρα αντιμετωπίζουμε και μία πρόσθετη πρόκληση. Την πανδημία» τόνισε ο κ. Δαραμήλας, «όμως τα μέλη των Συλλόγων ανταποκρίνονται με επιμονή και υπομονή και κυρίως με ευελιξία στην αντιμετώπιση και στη διαχείριση των προβλημάτων».

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads