12/6/2020 18:40

Ο Επιστημονικός Διευθυντής της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας κ. Ολλανδέζος κατά την εισήγηση του στο 3o FΟRUM TO AYΡΙΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ με θέμα «Το Αύριο του Φαρμάκου» τόνισε τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδιασμού της φαρμακοβιομηχανίας. Αυτές περιλαμβάνουν τη ρεαλιστική χρηματοδότηση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, τη συγκράτηση του κόστους σε συνδυασμό με πολιτική για την έρευνα-καινοτομία, φορολογική πολιτική, την ενίσχυση του πλαισίου για την ενθάρρυνση των επενδύσεων σε Ε&Α και τις κλινικές μελέτες, την ενίσχυση των εξαγωγών και σύνδεση με τη γενικότερη αναπτυξιακή προσπάθεια και τέλος τη διαμόρφωση σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων.

«Η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει προτάσεις σε δυο βασικούς άξονες: τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και επάρκειας της αγοράς και την προώθηση των επενδύσεων με στόχο την ανάπτυξη» δήλωσε ο κ. Ολλανδέζος.

«Δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε δει μία ενιαία φαρμακευτική πολιτική, παρά μόνο μόνο μέτρα που είχαν στόχο τη δημοσιονομική πειθαρχία» αναγνώρισε ο Επιστημονικός Δ/ντης της ΠΕΦ.

Ο κ. Ολλανδέζος επέμεινε ότι  «πρέπει να καλύψουμε μεγάλη απόσταση και να παρθούν απαραίτητα μέτρα όπως: η περαιτέρω ενίσχυση του συμψηφισμού των παραγωγικών δαπανών και των δαπανών Έρευνας & Ανάπτυξης με το clawback, φορολογικά κίνητρα για την επιτάχυνση των επενδύσεων, με έμφαση στις υπερ-αποσβέσεις, η περιστολή της επενδυτικής γραφειοκρατίας και σχέδιο δράσης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας το Industry 4.0 – δράση με πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα».

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads