14/5/2020 15:08

Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωση της κάνει έκκληση στον υπουργό υγείας για να πληρωθούν από τον ΕΟΔΥ (νυκτερινά, αργίες και λειψός μισθός) εκατοντάδες υπάλληλοι Νοσοκομείων, ΕΚΑΒ, Κέντρων Υγείας (Νοσηλευτές, Διασώστες κ.α.) με το πρόγραμμα PHILIOS.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

            Με φορέα τον ΕΟΔΥ στα Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και άλλες Μονάδες Υγείας όλης της χώρας εργάζονται εκατοντάδες συνάδελφοι από προκήρυξη 1575 υπαλλήλων (Νοσηλευτών, Διασωστών και άλλων ειδικοτήτων) με το πρόγραμμα PHILIOS «ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση».

            Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή διακομίζοντας περιστατικά κορωνοϊού όσοι εργάζονται στο ΕΚΑΒ και περιθάλπουν περιστατικά κορωνοϊού όσοι εργάζονται στα Νοσοκομεία σε ΜΕΘ και άλλες κλινικές.

            Εργάζονται από τον Δεκέμβριο 2019 και είναι απλήρωτες Κυριακές, αργίες και νυκτερινά. Ο ΕΟΔΥ που είναι φορέας δεν τους καταβάλλει τα δεδουλευμένα.

            Ταυτόχρονα ο ΕΟΔΥ τους καταβάλλει κουτσουρεμένο το μισθό τους χωρίς το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, το Επίδομα Παραμεθόριων Περιοχών σε όσους εργάζονται σε Μονάδες Υγείας Παραμεθόριων περιοχών.

            Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει στον ΕΟΔΥ για να επιλυθεί η εν λόγω αδικία. Δεν μπορεί οι Νοσηλευτές, οι Διασώστες και άλλοι Επαγγελματίες Υγείας να λαμβάνουν κουτσουρεμένες αποδοχές από τον ΕΟΔΥ και να παρέχουν απλήρωτη εργασία.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads