24/4/2020 18:30

Σε 2.490 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν ακόμη 27 περιστατικά.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, πέντε ασθενείς άφησαν την τελευταία τους πνοή, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό σε 130 νεκρούς.

Στο μεταξύ, 48 άτομα – με μέση ηλικία τα 67 έτη – παραμένουν διασωληνωμένα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας.

Εξ αυτών, μόλις 13 είναι γυναίκες, ενώ το 88% είναι άνω των 65 ετών ή πάσχει από υποκείμενο νόσημα.Κο

Διευκρινίσεις για την κλινική στο Περιστέρι

Ειδική αναφορά έκανε και στην κλινική του Περιστερίου, όπου τρία άτομα κατέληξαν και ακόμη 17 νοσηλευόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

«Όλοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αττικής και μέχρι να γίνει αυτό, συντονίστηκε η εφαρμογή αυστηρών μέτρων σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ώστε να μηδενιστεί οποιαδήποτε επαφή και επικοινωνία θετικών κι αρνητικών ασθενών».

Όσον αφορά τους 17 ασυμπτωματικούς εργαζόμενους και νοσηλευτές, όλοι παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Αντίθετα, όσοι αποδείχθηκαν αρνητικοί στον ιό – εργαζόμενοι και ασθενείς – παραμένουν εντός της κλινικής.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads