7/4/2020 13:14

Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εργαζομένων που οργάνωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Η ένταση σημειώθηκε όταν δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν στο νοσοκομείο προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος, καθώς δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις λόγω κορονoϊού. Δέχθηκαν τις αποδοκιμασίες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και αποχώρησαν από τον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Συγκεντρώσεις σε πολλά νοσοκομεία της χώρας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Με σύνθημα ” Σπάμε τη σιωπή μας, Δυναμώνουμε τη φωνή μας” η ΟΕΝΓΕ καλεί γιατρούς, εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και άλλους φορείς, να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και να διεκδικήσουν:

1)Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

2) Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

3) Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Οι κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας γίνονται σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.

Το Σωματείο Εργαζομένων “Θριάσιου” Νοσοκομείου, πραγματοποιεί συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου στην 1 μ.μ.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads