7/4/2020 13:32

Την στιγμή που οι οικονομίες των χωρών πλήττονται ανεπανόρθωτα λόγω της πανδημίας, οι Βρυξέλλες δείχνουν ανήμπορες να υπερασπιστούν τα κράτη μέλη. 

Μάλιστα οι πρώτες αντιδράσεις υπάρχουν ήδη στην Ιταλία κατά Μέρκελ και Βρυξελλών, καθώς μέχρι τώρα η Ρώμη δεν έχει λάβει καμία βοήθεια.

Πριν λίγες ώρες, είχαμε την ανακοίνωση των κονδυλίων οικονομικής βοήθειας που ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για κράτη μέλη της ΕΕ. Τα χρήματα που θα πάρει η πατρίδα μας είναι ”ψίχουλα”!  Η Ελλάδα θα πάρει μόνο 2 δις, ενώ η Πορτογαλία, που έχει τον ίδιο πληθυσμό με την χώρα μας, πήρε 13 δις, 22 για την Πολωνία και μόλις 2 δις για την Ελλάδα!

Όπως τόνισε η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργκρέτε Βεστάγκερ, το εγκριθέν καθεστώς ενισχύσεων «επιτρέπει τη χορήγηση εγγυήσεων δανείων για κεφάλαια κίνησης τα οποία θα βοηθήσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους σε κεφάλαια κίνησης και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Εξακολουθούμε να συνεργαζόμαστε στενά με τα κράτη μέλη για να εξασφαλίσουμε την εφαρμογή εθνικών μέτρων στήριξης με συντονισμένο και αποτελεσματικό τρόπο, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ.»

Όποια κι αν είναι τα κριτήρια για τις αποφάσεις, είναι δύσκολο να εξηγηθεί η πολύ μεγάλη διαφορά. Δείχνει ότι όσοι λαμβάνουν τις αποφάσεις αγνοούν ή μάλλον παριστάνουν ότι αγνοούν ότι η Ελλάδα προέρχεται από μια δεκαετή οικονομική κρίση, την οποία σε μεγάλο βαθμό κλιμακώθηκε και από λανθασμένους χειρισμούς και αποφάσεις των Ευρωπαίων.   

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads