31/3/2020 19:30

Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωση της καταγγέλει ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου προτίθεται να χρεώσει τις εργαστηριακές εξετάσεις για κοροναϊό στους ασθενείς σε περίπτωση που οι γιατροί λάβουν δείγμα χωρίς την έγκριση του ΕΟΔΥ.

ΠΡΟΣ  1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

            κο. ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ

            2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

            κο. ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

Κύριοι Υπουργοί,

Σας κοινοποιούμε έγγραφο μελών του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Σύρου που αναφέρουν ότι ο Διοικητής προτίθεται να χρεώνει 70ευρώ τους ασθενείς από τους οποίους λαμβάνεται δείγμα επειδή θεωρούνται ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού από τους γιατρούς χωρίς την έγκριση του ΕΟΔΥ και στέλνεται για εργαστηριακό έλεγχο στο ΠΑΣΤΕΡ σε περίπτωση που βγει αρνητική απάντηση.

            Ο Διοικητής θα προβαίνει στο καταλογισμό με βάση έγγραφο του ΠΑΣΤΕΡ και οδηγίες του ΕΟΔΥ που έχουν κοινοποιηθεί στα Νοσοκομεία. Με βάση λοιπόν το εν λόγω έγγραφο του ΠΑΣΤΕΡ το οποίο σας κοινοποιούμε για να λάβουν δείγμα οι γιατροί των Νοσοκομείων για εργαστηριακό έλεγχο σε ασθενείς που τα θεωρούν ύποπτα κρούσματα θα πρέπει να έχουν την έγκριση του ΕΟΔΥ.

            Διαφορετικά, εάν δεν υπάρχει έγκριση του ΕΟΔΥ και οι γιατροί λαμβάνουν δείγματα από ύποπτα κρούσματα και αποστέλλονται για εξέταση στο ΠΑΣΤΕΡ το κόστος επιβαρύνει το Νοσοκομείο / κλινική / ιδιώτη ασθενή.

            Θεωρούμε ότι το έγγραφο αυτό πρέπει άμεσα να αποσυρθεί από τον ΕΟΔΥ και το ΠΑΣΤΕΡ. Τώρα που υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα δεν θα πρέπει να φοβούνται οι γιατροί να πάρουν δείγματα σε ύποπτα κρούσματα, ούτε να προσπαθούν να βρουν κάποιον στο τηλέφωνο για να ζητάνε την άδεια του ΕΟΔΥ.

            Θα πρέπει να γίνονται όλο και περισσότεροι εργαστηριακοί έλεγχοι για να αποφύγουμε την διασπορά της νόσου χωρίς να είναι εμπόδια οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και χωρίς να χρεώνονται οι ασθενείς.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                          ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Γενικο Νοσοκομείο ΣΥΡΟΥ

“ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ & ΠΡΩΙΟ”

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας ενημέρωσε (τρία μέλη του συλλόγου) ότι σε περίπτωση που  στείλουν τεστ στο Παστερ και το αποτέλεσμα είναι αρνητικο, το κόστος του τεστ (70€) χρεώνεται στον πολίτη. Στην περίπτωση που πρόκειται για προσωπικό του Νοσοκομείου θα το επιβαρυνθεί το Νοσοκομείο.

Αναμένουμε περαιτέρω πληροφορίες απο μέρους του σχετικά με την ερμηνεία του συνημμένου εγγράφου.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads