30/10/2019 14:20

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει τη διάλυση της Προνοιακής Μονάδας της Γλυφάδας, παρουσία ΜΑΤ και με την συνεργασία της Υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου και του Προέδρου των Προνοιακών Μονάδων Αττικής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Η Υφυπουργός Εργασίας κα Δ. Μιχαηλίδου νύκτα με ΜΑΤ διέλυσε την Προνοιακή Μονάδα της Γλυφάδας. Ο κος Βρούτσης συμφωνεί με αυτές τις πράξεις της Υφυπουργού;

ΑΘΗΝΑ 30/10/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2230

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Υφυπουργός Εργασίας κα Δ. Μιχαηλίδου νύκτα με ΜΑΤ διέλυσε την Προνοιακή Μονάδα της Γλυφάδας.
Ο κος Βρούτσης συμφωνεί με αυτές τις πράξεις της Υφυπουργού;

Η Υφυπουργός Εργασίας κα Μιχαηλίδου σε αγαστή συνεργασία με την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο των Προνοιακών Μονάδων Αττικής που διορίσθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση που επί των ημερών τους απαξίωσαν τις Προνοιακές Μονάδες Αττικής, ξεκίνησαν εν μέσω ΜΑΤ τη διάλυση της Προνοιακής Μονάδας της Γλυφάδας.
Το απόγευμα έως αργά το βράδυ της Τρίτης 29/10/2019 χωρίς καμία προετοιμασία η αστυνομία εισήλθε εντός της την Προνοιακής Μονάδας βγάζοντας έξω τους εργαζόμενους, με διμοιρία των ΜΑΤ να παρατάσσεται στην είσοδο της Μονάδας.
Η Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος της Μονάδας και εκπρόσωποι του Υπουργείου εν μέσω της αστυνομίας υποχρέωσαν εργαζόμενους με την απειλή της σύλληψης να ετοιμάσουν 22 περιθαλπόμενους για μεταφορά στις Μονάδες του Αιγάλεω και των Μελισσίων.
Οι περιθαλπόμενοι όλοι ΑΜΕΑ αν και αρνούνταν, έκλαιγαν, τους υποχρέωσαν Διοίκηση και Αστυνομία για τη μεταφορά τους. Με καρότσια και φορεία έγινε η μεταφορά τους. Ακόμη και τα μεσάνυχτα κουβαλούσαν αντικείμενα και υλικά από τη Μονάδα. Απαράδεκτες εικόνες.
Τελικά μεταφέρθηκαν 22 περιθαλπόμενοι. Στη Μονάδα της Γλυφάδας παραμένουν 24 που ετοιμάζονται για μεταφορά στην Προνοιακή Μονάδα της Βούλας η οποία φιλοξενεί παιδιά ΑΜΕΑ. Ηλικιωμένοι ΑΜΕΑ θα φιλοξενούνται ΜΑΖΊ με παιδιά ΑΜΕΑ. Παγκόσμια πρωτοτυπία!!!
Η Προνοιακή Μονάδα της Γλυφάδας διαλύεται και χάνονται έτσι 54 κλίνες περίθαλψης υπερπολίτιμες από την Πρόνοια. Η λίστα αναμονής είναι ένας χρόνος.
Φτηνές είναι οι δικαιολογίες για δήθεν ρήτρα 2 εκατ. ευρώ που θα εκπέσει ενάντια στο Δημόσιο. Η ρήτρα τέθηκε στα συμβόλαια μεταξύ των δύο ιδιοκτητών παλαιού και νέου και δεν αφορά το Δημόσιο.
Η πρωτόδικη Απόφαση που εκδόθηκε ορίζει ότι πρέπει να παραδοθεί το κτήριο στον ιδιοκτήτη, αλλά για λόγους δημοσίου συμφέροντος δεν είναι άμεσα εκτελεστή.
Ασκήθηκε έφεση από την Προνοιακή Μονάδα εκδικάσθηκε και δεν εκδόθηκε ακόμη Απόφαση. Από πού λοιπόν προκύπτει ότι πρέπει άμεσα να παραδοθεί το κτήριο για να μη πληρώσει τη ρήτρα το Δημόσιο.
Επιβεβλημένη είναι η συνέχιση λειτουργίας της Μονάδας με μεταστέγασή της στο Ιωσηφόγλειο Ίδρυμα κτήριο 8.000τμ ιδιοκτησίας του Υπουργείου Εργασίας.
Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας κο Βρούτση να απαντήσει εάν συμφωνει με τις πρακτικές της Υφυπουργού Εργασίας να μεταφέρει ηλικιωμένα ΑΜΕΑ εν μέσω ΜΑΤ νύκτα και να διαλύσει με το έτσι θέλω μία υπεραπαραίτητη Προνοιακή Μονάδα.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads