15/5/2019 21:07

Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου “Αττικόν”, εξέδωσε ανακοίνωση για τα λεχθέντα στη Βουλή από τον Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Β. Κεγκέρογλου, σχετικά με τον μαγνητικό τομογράφο του Νοσοκομείου.

Η σχετική ανακοίνωση του Νοσοκομείου “Αττικόν”:

Με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Β. Κεγκέρογλου, στην σημερινή συνεδρίαση της Βουλής  και προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια χωρίς να  δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στον βωμό της άκρατης καταστροφολογίας,  διευκρινίζουμε τα εξής:

1.       Ο μαγνητικός τομογράφος που ήταν εγκατεστημένος στο ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» είναι ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και όχι του Νοσοκομείου.

2.       Ο μαγνητικός τομογράφος υπέστη βλάβη και είναι εκτός λειτουργείας από τον 2ο/2014 και όχι όπως ψευδώς αναφέρθηκε ο κος βουλευτής «εδώ και δύο χρόνια».

3.       Την περίοδο εκείνη εκπονήθηκε  μελέτη για την επισκευή του, όμως το υψηλό κόστος επισκευής (περίπου 700.000,00€),  η παλαιότητα του συστήματος όπου μετράει ήδη 21 χρόνια ζωής (έτος κατασκευής 1998), η αδυναμία εξασφάλισης διαθεσιμότητας ανταλλακτικών και παροχής εγγύησης για την περαιτέρω λειτουργικότητά του, κατέστησε την εν λόγω επισκευή ασύμφορη.

4.       Προκειμένου να καλυφθεί η σημαντική αυτή έλλειψη του Νοσοκομείου σε εξοπλισμό μαγνητικού τομογράφου,  η Περιφέρεια Αττικής από το 2017 σε συνεργασία με το Υπουργείου Υγείας και τη 2η ΥΠΕ,  προχώρησε και ενέταξε το ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» στο πρόγραμμα «Προμήθεια και Εγκατάσταση εξοπλισμού Νοσοκομείων της Αττικής»,  με αντικείμενο, εκτός των άλλων και την προμήθεια μαγνητικού τομογράφου 1,5 Tesla Wide Bore (ευρέως ανοίγματος),  αξίας 1.200.000,00€. του μοναδικού στη Δυτική Αττική.

5.       O νέος υπερσύγχρονος μαγνητικός τομογράφος θα είχε ήδη εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο μας, αν εξέλιπαν οι σχεδόν 8άμηνες καθυστερήσεις λόγω δικαστικών προσφυγών των εταιρειών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Η διαδικασία των προσφυγών περαιώθηκε και τελεσφόρησε πλέον επίσημα και σύντομα επίκειται η εγκατάστασή του.

Κατανοούμε την προσπάθεια στήριξης εκ μέρους του βουλευτή,  του νεοφιλελεύθερου προγράμματος της Ν.Δ.  και του Κ. Μητσοτάκη στο χώρο της υγείας,  όμως η προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να βασίζεται σε αναληθή στοιχεία και ούτε βεβαίως να κατηγορείται ψευδώς το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» ότι αμέλησε να επισκευάσει ένα μαγνητικό τομογράφο ο οποίος ήδη είχε κριθεί  εκτός ορίου ζωής (end of life) και η επισκευή του οικονομικά ασύμφορη.

Με την εγκατάσταση του νέου μαγνητικού τομογράφου που αναμένεται να ολοκληρωθεί λίαν συντόμως, θα αποκασταθεί αυτή η δυσλειτουργία και οι ασθενείς θα εξυπηρετούνται πλέον και από το Νοσοκομείο μας.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads