9/5/2019 20:40

Ο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δήλωσε χαρακτηριστικά «Προβληματίστηκα για τη γλώσσα που έπρεπε να χρησιμοποιήσω των Σφακίων ή του Χάρβαρντ; Όποια όμως και να χρησιμοποιήσω δεν θα την καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης, την μια γιατί δεν ξέρει την κουλτούρα των Σφακιανών για να την καταλάβει αλλά ούτε και του Χάρβαρντ γιατί έδειξε μεταξύ των άλλων ότι είναι και φυγόπονος.

Συνεχίζοντας ο κ. Πολάκης ανέφερε «Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι είμαι γραφικός και φασίστας. Είμαι γραφικός διότι λέω αυτά που οι άλλοι δεν τολμούν να πουν», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο αν. υπουργός Υγείας εξακολούθησε λέγοντας ”είμαι πράγματι φασίστας διότι δεν έχω κάνει ούτε μία μήνυση σε κανένα δημοσιογράφο ή πολιτικό που με έχουν υβρίσει χυδαία από σκύλο ως αρκουδιάρη. Είμαι φασίστας γιατί 2.5 εκατ. ανασφάλιστοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία. Είμαι επικίνδυνος για την δικιά σας δημοκρατία, γιατί παίρνω δάνεια με υποθήκη το σπίτι μου και όχι με αέρα… όπως οι φίλοι σας».

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε «Ναι το κόψαμε το ΚΕΕΛΠΝΟ, το σπάσαμε το απόστημα. Έχουν χάσει πάνω από 70 εκατ. ευρώ από τα ΜΜΕ που πληρώνατε. Όσοι παρανομούν θα μπαίνουν φυλακή δεν τους βάζουμε εμείς αλλά η δικαιοσύνη. Φόβος από τη συνειδητοποίηση ότι εμείς δεν είμαστε σαν τους προηγούμενους που επιδίδονταν την προθυμία αλλά αντίθετα έχουμε χαλύβδινη υπομονή και καθαρό στόχο για να αντέχουμε τον πόλεμο. Δεκαπέντε γενιές μας έχετε περάσει και δεν βρήκατε τίποτα», σημείωσε ο ίδιος.

Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για επιχείρηση αποπροσανατολισμού της αλήθειας, με διασπορά ψεύτικων ειδήσεων. «Αν είχατε βρει κάτι ανήθικο θα μας είχατε κρεμάσει. Έχετε καταλάβει τι αντιπολίτευση κάνετε; Αναπαράγεται όλα τα fake news».

«Λόγω της δουλειάς μου, έχω χειρουργήσει και έχω νοσηλεύσει άτομα με αναπηρία. Έχουν τον αμέριστο σεβασμό μου. Ξέρω τον αγώνα τους καθημερινά. Πρέπει να είμαστε δίπλα τους όχι με οίκτο αλλά με σεβασμό», σημείωσε ο ίδιος αναφορικά με την υπόθεση Κυμπουρόπουλου.

Αναφερόμενος στη νομοθέτηση της κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρία έκανε λόγο για επιπλέον μοριοδότηση για ΑΜΕΑ, διατήρηση επιδομάτων, εξαίρεση από τα εισοδήματα του επιδόματος αναπηρίας, ενίσχυση των σχολείων ειδικής αγωγής, «προσθέσαμε παθήσεις που δικαιούνται όλα αυτά τα νομοθετήσαμε».

«Τον αντιμετώπισα ως ισότιμο συνομιλητή αλλά εκείνοι δείχνουν τον ρατσισμό τους όταν δεν τον αντιμετωπίζουν ισάξιο με αυτούς. Δεν έδειξα έλλειψη σεβασμού στον κ. Κυμπουρόπουλο αλλά τα στελέχη σας που τον έσπρωχναν για να πάρουν θέση πιο κοντά στον κ. Μητσοτάκη για μια φωτογραφία», δήλωσε ο Π.Πολάκης, προσθέτοτνας ότι «εϊναι οι ίδιοι που κουτσούρεψαν τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τα τεχνητά μέλη και σήμερα δίνουμε 40 ευρώ παραπάνω από τα περσινά. Η απάντησή μου ήταν πολιτική και όχι προσωπική».

Συνεχίζοντας ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν υπάρχει το δίλημμα που έθεσε ο κ. Κυμπουρόπουλος. Οι ίσες ευκαιρίες προυποθέτουν την επιπλέον βοήθεια που χρειάζονται (μόρια και επιδόματα) τα άτομα με αναπηρία. Δεν ξεκινούν από τις ίδιες αφετηρίες με τους υπόλοιπους και η Πολιτεία πρέπει να παρεμβαίνει για να τους διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες».

«Η δήλωση Κυμπουρόπουλου και τα στελέχη της ΝΔ το κρυμμένο πλην σαφές νόημα είναι ότι “τα επιδόματα δεν προσφέρουν τίποτα, είναι άχρηστα και πρέπει να καταργηθούν, τα ίδια άτομα με αναπηρία που αξίζουν όπως ο κ. Κυμπουρόπουλος θα ξεχωρίσουν αυτό το μοντέλο θέλετε να επαναφέρεται».

Παράλληλα, ο Π.Πολάκης υπογράμμισε ότι «εμείς έχουμε ως αφετηρία το νοητικό πείραμα της πρωταρχικής θέσης, δηλαδή ποιες αποφάσεις θα λαμβάναμε αν είχαμε πλήρη άγνοια για τις διαφορές των ανθρώπων, εκεί βασίζεται η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει την πολιτική των θετικών διακρίσεων που υιοθετούν αμερικάνικα πανεπιστήμια; Υπό αυτό το πρίσμα άσκησα κριτική στον κ. Κυμπουρόπουλο».

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads