6/6/2018 17:55

Το σύστημα υγείας έχει κάνει σταθερά βήματα προόδου στο νησιωτικό χώρο, δήλωσαν από τη Σύρο σήμερα κατά τη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο υφυπουργός, Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Ξανθός δήλωσε ότι βασικός άξονας για το υπουργείο Υγείας είναι η ανάπτυξη να συνδυάζεται με πολιτικές για τον πολίτη, πολιτικές για την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική μέριμνα. Πάνω σε αυτό έχει δημιουργηθεί ένα συγκροτημένο σχέδιο το οποίο έχει μπει σε εφαρμογή και με σταθερά βήματα έχει εξωραΐσει την κατάσταση, χωρίς – όπως είπε – να έχει λύσει όλα τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. “Σήμερα γίνονται σταθερά βήματα προόδου στα νησιά. Δημιουργήθηκε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στη Νάξο, δημιουργήσαμε τη βάση του ΕΚΑΒ στη Σύρο, ενώ ταυτόχρονα μειώθηκε ο αριθμός των αεροδιακομιδών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυξήσαμε το προσωπικό στις υγειονομικές μονάδες. Φυσικά και δεν έχουμε το “μαγικό ραβδάκι” να λύσουμε όλα τα προβλήματα, όπως υπάρχει ισχυρή θέληση και θα συνεχίσουμε”, σημείωσε μεταξύ των άλλων ο υπουργός Υγείας.

Για το νοσοκομείο της Σύρου, ο κ. Ξανθός τόνισε ότι λειτουργεί ως πυλώνας μαζί με τα νοσοκομεία της Ρόδου και της Μυτιλήνης και οι προσπάθειες από τις διοικήσεις είναι συνεχόμενες για την βελτίωση των παρεχόμενων υγειονομικών παροχών.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στα σκάνδαλα στον τομέα της υγείας δηλώνοντας ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η πρώτη κυβέρνηση που θέλει να δώσει τέλος σε όλα αυτά, ενώ από τα βέλη του δεν ξέφυγαν και κάποια ΜΜΕ, τα οποία αποκρύπτουν αυτά που γίνονται στον τομέα της Υγείας. Σκληρή κριτική άσκησε και στην ΠΟΕΔΗΝ.

Για την υγεία στις Κυκλάδες και στη Σύρο, ο κ. Πολάκης είπε ότι η βάση του ΕΚΑΒ στη Σύρο ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα, ενώ μίλησε για τις μαζικές προκηρύξεις που έχουν γίνει για την πλήρωση θέσεων γιατρών, για την πρόσληψη επικουρικών επίσης γιατρών, αλλά και για την πρόσληψη λοιπού προσωπικού.

“Δεν καλύφθηκαν όλα, αλλά σε σχέση με το 2015 είμαστε σαφώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Προβλήματα υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση η κακομοιριά που επικρατούσε στην υγεία”, υπογράμμισε.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads