26/5/2018 12:45

IMTJ Μedical Travel Summit & Awards 2018 το μεγαλύτερο και πιο Αξιόλογο συνέδριο Τουρισμού Υγείας και Ιατρικού Τουρισμού μεταφέρεται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα, συγκεντρώνει συμμετέχοντες από όλες τις Ηπείρους και φέτος έλαβε χώρα από τις 21 έως 24 Μαΐου στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens στην Αθήνα.

Το Αύριο της Υγείας ήταν ανάμεσα στα λίγα ΜΜΕ διεθνώς με διαπίστευση από την IMTJ για παρακολούθηση και πλήρη πρόσβαση σε όλες τις ενότητες του ΙΜΤJ Medical Travel Summit 2018.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου αναπτύχθηκαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα από τους διεθνείς και έλληνες ομιλητές. 

Το Αύριο της Υγείας ξεχώρισε την ομιλία της Sherene Azli, Μalaysia Healthcare Travel Council με θέμα: What does the ideal medical travel destination look like?

Eπίσης του Joyce Socao-Alumno, Healthcore, κατά την διάρκεια της θεματικής ενότητας με τίτλο: Putting the patient first, η ομιλία του είχε θέμα:Εχceeding patient expectation and measuring satisfaction.

Aκόμη πολύ επίκαιρη μου φάνηκε η ομιλία του Andrew Garman, Rush University, με θέμα:The future of medical travel: emerging trends and their potential impact.

Noμίζω όμως ότι τις εντυπώσεις έκλεψε το τελευταίο πάνελ του Συνεδρίου με τίτλο: Τhe great debate (Summit Plenary). Το θέμα του απίστευτο ίσως για τα ελληνικά δεδομένα: Τhis house believes..that the medical toursim sector failed to deliver what its customers need and want. Το αποτέλεσμα δεν θα σας το γράψω, θα το αφήσω στη φαντασία σας..

Αρνητική εντύπωση στους ξένους προσκεκλημένους προκάλεσε το γεγονός ότι οι Έλληνες Επίσημοι Ομιλητές προσπάθησαν να εκμεταλευτούν το Συνέδριο με στόχο πολιτικές σκοπιμότητες. Μάλιστα το συγκεκριμένο γεγονός αποτέλεσε και θέμα συζήτησης κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων.  

Στα πλαίσια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε και το ακαδημαϊκό συνέδριο σχετικά με τον ιατρικό τουρισμό με πανεπιστημιακούς από όλο τον κόσμο, ενδεικτικά αναφέρω καθηγητές από τα πανεπιστήμια του Τόκυο και της Σεούλ, ενώ σχεδόν ανύπαρκτη ήταν η συμμετοχή πανεπιστημιακών από την χώρα του Ιπποκράτη, τη χώρα που γεννήθηκε η ιατρική δηλαδή τη χώρα μας.

 Σύμφωνα με τον κ. Keith Pollard, διεθνή φιγούρα και Editor in Chief της διεθνούς εφημερίδας Ιατρικού Τουρισμού IMTJ , η Ελλάδα έχει εξαιρετικές δυνατότητες ανάπτυξης καθώς αφενός είναι στην καρδιά πολλών ταξιδιωτών αλλά ταυτόχρονα έχει και μια τεράστια διασπορά Ελλήνων γιατρών στο εξωτερικό οι οποίοι θα μπορούσαν   να λειτουργήσουν ως προωθητές και «συστασιούχοι»  των ελλήνων γιατρών και μονάδων Τουρισμού Υγείας.

Η δική μας Maria Georga, εκπρόσωπος της IMTJ στην Ελλάδα και σε 66 άλλες χώρες, φυτεύοντας τους σπόρους της εξωστρέφειας  στο έδαφος και παρακινώντας τους Ελληνες παρόχους για χρόνια ως προς το να προσκαλέσουν στην χώρα μας μια τέτοια διοργάνωση,  δήλωσε πολύ ευχαριστημένη από την εικόνα του συνεδρίου. Χαρακτηριστικά μιλώντας στο www.toavriotisygeias.gr είπε: ”έχοντας συμμετάσχει σε όλα τα προηγούμενα IMTJ Summit & Awards, μπορώ να πω ότι η Ελλάδα κατάφερε μια εξαίρετη διοργάνωση. Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ειδήμονες και επαγγελματίες από 35 χώρες, είχαμε ζωηρό ενδιαφέρον για όλες τις ενότητες του συνεδρίου το οποίο επίσης διανθίστηκε από ευχάριστες εκδηλώσεις όπως την βραδιά ξενάγησης στο Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα από την Oceanis Filyra και βεβαίως απολαύσαμε ίσως την ωραιότερη στα χρoνικά του IMTJ Awards δεξίωση απονομής βραβείων αριστείας του κλάδου σε επαγγελματίες από όλο τον κόσμο. H απονομή πραγματοποιήθηκε στον μοναδικό χώρο του Hellenic Moto Museum”.

Καθώς τα διεθνή φώτα έχουν πέσει πλέον πάνω στην χώρα μας, δεν μένει παρά να συνεχίσουμε το εντατικό έργο εξωστρέφειας προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των διεθνών ασθενών και τουριστών υγείας στην Ελλάδα.  

Φωτό:με τους κ.κ. Keith Pollard, Εditor in Chief, IMTJ, Maria Georga, εκπρόσωπο της IMTJ στην Ελλάδα & Sherene Azli, Μalaysia Healthcare Travel Council.

Της Δήμητρας Γιώτη

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads