19/3/2018 17:20

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ορμόνη γονιμότητας που είναι κρίσιμη για την εγκυμοσύνη και μπορεί να βοηθήσει μεγαλύτερες γυναίκες να συλλάβουν.

H ορμόνη δεϋδροεπιανδροστερόνη, DHEA εν συντομία, προετοιμάζει τη μήτρα για εγκυμοσύνη. Η ορμόνη διπλασιάζει τον αριθμό των βασικών πρωτεϊνών που συνδέονται με την επιτυχή εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι η DHEA μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά εγκυμοσύνης σε γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν φυσικά ή μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης. Τα αποτελέσματα δίνουν ελπίδα στον αυξανόμενο αριθμό γυναικών μεσαίας ηλικίας που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου κατάφεραν να εντοπίσουν την ορμόνη γονιμότητας που βελτιώνει τις συνθήκες της επένδυσης της μήτρας, προετοιμάζοντάς την για εγκυμοσύνη.

Συνήθως, η μήτρα απελευθερώνει ορμόνες κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου οι οποίες προετοιμάζουν το ενδομήτριο. Καθώς η παραγωγή αυτή μειώνεται με την ηλικία, οι πιθανότητες επιτυχούς εμφύτευσης των γονιμοποιημένων ωαρίων μειώνονται, καθιστώντας πιο δύσκολη την εγκυμοσύνη για τις γυναίκες σε προχωρημένη αναπαραγωγική ηλικία ή μειωμένη ωοθηκική ανεπάρκεια.

«Ένα γονιμοποιημένο ωάριο θα εμφυτευτεί μόνο εάν οι συνθήκες είναι σωστές και είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε ότι η DHEA μπορεί να βελτιώσει το περιβάλλον στη μήτρα», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Dr Douglas Gibson. «Τα ευρήματα θα μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε πιθανές θεραπείες αλλά χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να δούμε εάν αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τις γυναίκες που δυσκολεύονται να συλλάβουν», συνέχισε.

«Η μελέτη αυτή είναι σημαντική για να μάθουμε περισσότερα για το τι απαιτείται για μια επιτυχή εμφύτευση και μια υγιή εγκυμοσύνη. Η έρευνα μπορεί να είναι σε αρχικό στάδιο, αλλά αξίζει τον κόπο διότι θέτει τις βάσεις για να αποκαλυφθούν πιθανές θεραπείες που θα βοηθήσει τις γυναίκες να συλλάβουν», δήλωσε ο Dr Stephen Meader.

Ο συνδυασμός εξωσωματικής γονιμοποίησης μαζί με ορμονική θεραπεία με DHEA θα μπορούσε να βοηθήσει τις μεγαλύτερες ηλικιακά γυναίκες να περάσουν από την πρώιμη περίοδο της εγκυμοσύνης και να μειώσουν τις πιθανότητες αποβολών.

Πηγή: Daily Mail

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads