Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξέδωσε πριν λίγο την παρακάτω ανακοίνωση.

”Αυξήσεις μέχρι και 200% στις τιμές χονδρικής έφερε η απελευθέρωση των τιμών στα ΜΗΣΥΦΑ . Μια αύξηση που είναι σε βάρος τόσο των καταναλωτών όσο και των φαρμακοποιών. Οι μεν πρώτοι καλούνται να πληρώσουν ακόμη περισσότερο οι δε δεύτεροι αδυνατούν να μετακυλήσουν αυτές τις αυξήσεις στον ασθενή. Η αναγραφή της ενδεικτικής λιανικής τιμής αναγκάζει πολλές φορές τους φαρμακοποιούς να πωλούν και με ζημιά.

Από την άλλη πλευρά το πολυδιαφημισμένο παρατηρητήριο τιμών των ΜΥΣΥΦΑ που ευαγγελιζόταν το Υπουργείο Υγείας δεν το έχουμε δει ακόμη. Με απλά λόγια η απελευθέρωση στα ΜΥΣΗΦΑ ανάγκαζε τον φτωχό ασφαλισμένο τον συνταξιούχο να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά αλλά η αλήθεια είναι μια. Ο ασφαλισμένος πληρώνει κι άλλα πολλά χρήματα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ – Ιδιοκτησιακό

Η απόφαση του Συμβουλίου Της Επικρατείας που απέρριψε τη Υπουργική Απόφαση για το Ιδιοκτησιακό των Φαρμακείων είναι αναμφίβολα μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί ποτέ για τα φαρμακεία, η οποία μάλιστα ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία (20 -2) Η εν λόγω απόφαση έβαλε φραγμός τις ορέξεις των παντός είδους ιδιωτικών συμφερόντων αγνώστου ταυτότητας. Παρά τις επιταγές των μνημονίων ( το ΣτΕ όρθωσε το ανάστημα του και προέταξε το Ελληνικό Σύνταγμα και το Ενωσιακό Κεκτημένο”.

Kάντε κλικ εδώ για να δείτε αναλυτικά τον πίνακα

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads