Ο Μάριος Κοσμίδης, Αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ μιλώντας σήμερα στο Forum ”Ψωρίαση & Ψωριασική Αρθρίτιδα”, το οποίο διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση ”Επιδέρμια” δήλωσε μεταξύ άλλων τα παρακάτω.

”Είναι έντονη και επιτακτική η ανάγκη για εφαρμογή δομικών μεταρρυθμίσεων, επαναπροσδιορισμού της φαρμακευτικής δαπάνης και συνεργασίας Κυβερνήσεων, Παρόχων και ΦΚΑ.

Αναφορικά στις δομικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν:

Δεν μπορεί να καθυστερεί άλλο η σύσταση φορέα Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (ΗΤΑ), ενώ χρειάζεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης να γίνει υποχρεωτική η εφαρμογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων και μητρώων ασθενών να δοθούν σωστά κίνητρα για την αύξηση της διείσδυσης γενοσήμων.

Επιπλέον, όμως, πρέπει να γίνει μέριμνα για αύξηση του διαθέσιμου προϋπολογισμού, καθώς προφανώς η δαπάνη που έχει οριστεί δεν επαρκεί. Προτείνουμε: Αύξηση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης στα € 2,3 δισ. ΕΟΠΥΥ: δημιουργία/πρόβλεψη ειδικού κονδυλίου για την πρόληψη/εμβόλια (€100 εκατ.). Νοσοκομεία: εξαίρεση ορφανών φαρμάκων, αυξητικών ορμονών, παράγωγων αίματος και αντιρετροϊκών φαρμάκων (€170 εκατ.)”.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads