28/11/2017, 13.20

Προσήλθε τελικά σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία ο πρώην Δ/ντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου. Μάλιστα πριν λίγο ξεκίνησε η διαδικασία καταθεσής του. Να θυμίσουμε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Παπαδημητρίου προφασιζόμενος θέματα υγείας δεν εμφανιζόταν στην Επιτροπή και την προηγούμενη εβδομάδα είχε διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του.

Ανανέωση: 14. 25

Kατά την έναρξη της καταθεσής του ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι ουδέποτε εξαφανίστηκε και μάλιστα χαρακτηριστικά ”Ουδέποτε εξαφανίστηκα και αρνήθηκα να προσέλθω”. Σχετικά με το θέμα της υγείας του ανέφερε πως πάσχει από  «νεφρογενή υπέρταση δηλαδή κακοήθη υπέρταση», επισημαίνοντας πως «οι αυξομειώσεις της υπέρτασης λόγω στρες μπορούν να επιφέρουν βλάβες στην υγεία μου».

Ανανέωση: 16.20

Νωρίτερα συζητήθηκε αναλυτικά μετά από εισήγηση του Σπύρου Λάππα το περιεχόμενο του CD, το οποίο περιείχε συνομιλίες μεταξύ του κ. Παπαδημητρίου και του Δ/ντή του Γραφείου του τότε Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη σχετικά με την μισθοδοσία 23 διορισμένων υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πιο μετά σε ερώτηση του Βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου, για το ποιός πρέπει να λογοδοτήσει για τις ”χορηγίες” από το λεγόμενο ”Ειδικό Ταμείο Χορηγιών” που έδινε το ΚΕΕΛΠΝΟ σε τηλεοπτικούς σταθμούς και γενικά ΜΜΕ για την προβολή τηλεοπτικών σποτ με μηνύματα του Οργανισμού, ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε πως ήταν ευθύνη όλων (και της Διοίκησης και του ίδιου).

Aνανέωση: 16.30

Διεκόπη η διαδικασία για να ακούσουν ηχητικό απόσπασμα

Μετά από κοινή απόφαση των μελών της Επιτροπής, η εξέταση του Θεόδωρου Παπαδημητρίου διεκόπη για να ακούσουν όλα τα μέλη της Επιτροπής το ηχητικό υλικό με τις συνομιλίες του κ. Παπαδημητρίου με το διευθυντή του γραφείου του Άδωνη Γεωργιάδη. Μετά το διάλειμμα έγινε γνωστό πως τα μέλη της Επιτροπής δεν άκουσαν το ηχητικό λόγω των ενστάσεων των βουλευτών της ΝΔ και της Εύης Χριστοφιλοπούλου. Ο λόγος ήταν πως η απόφαση για συνακρόαση του υλικού πάρθηκε όταν όλοι τους έλειπαν από την αίθουσα.

Ανανέωση 17.00

Διεκόπη η συνεδρίαση της Επιτροπής λόγω κόπωσης του μάρτυρα και το επόμενο ραντεβού ορίστηκε για την Πέμπτη 30/11 στη 13.00, με την παράκληση από το Προεδρείο τα Μέλη της Επιτροπής να έχουν ακούσει έως τότε το επίμαχο ηχητικό υλικό.

Της Δήμητρας Γιώτη

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads