Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) εξέδωσε πριν λίγο την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τις επιστολές διαμαρτυρίας για την προβολή των video – σποτ της Γ.Γ.Ι.Φ. για το επίμαχο ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης κατά των γυναικών. Μεταξύ άλλων αναφέρονται τα παρακάτω.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) σχεδιάζει, υλοποιεί, παρακολουθεί και τεκμηριώνει την εθνική πολιτική για την ισότητα των φύλων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.

Βασική της αρμοδιότητα αποτελεί η παρακολούθηση της εφαρμογής της νομοθεσίας για την ισότητα των φύλων και η προώθηση αντίστοιχων νομοθετικών μέτρων για την ουσιαστική πραγματοποίηση της.

Επίσης, διαθέτει ένα αξιόλογο δίκτυο δομών Πανελλήνιας εμβέλειας για τις γυναίκες θύματα ή εν δυνάμει θύματα βίας(24ωρη τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας), μέσα από το όποιο καθημερινά, ωφελούμενες γυναίκες λαμβάνουν ψυχολογική, κοινωνική και εργασιακή στήριξη και συμβουλευτική, δωρεάν και με κάθε εχεμύθεια.

Η σεξουαλική παρενόχληση αφορά κάθε Ελληνίδα, κάθε γυναίκα που κατοικεί ή διαμένει προσωρινά στην ελληνική επικράτεια, κάθε εργαζόμενη ή συναλλασσόμενη, ώστε, το αν μια γυναίκα – θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης προχωρήσει και σε υποβολή αναφοράς στα εκάστοτε Πειθαρχικά Συμβούλια των Ιατρικών Συλλόγων ή άλλων επαγγελματικών κλάδων, αυτό συνιστά ξεκάθαρα προσωπική απόφασή της.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads