Ήρθε η στιγμή να σταματήσεις να τον ταλαιπωρείς!

Μια νέα μελέτη από την Αμερικανική Επιθεώρηση της Νευροεπιστήμης, ήρθε για να σου ανακοινώσει ότι ο εγκέφαλος σου παίρνει εκδίκηση για κάθε νύχτα που δεν έχεις κοιμηθεί αρκετά και μάλιστα, με πολύ σκληρό τρόπο Ομάδα επιστημόνων από το εν λόγω ίδρυμα, μελέτησε ποντικούς οι οποίοι κοιμόντουσαν από 8 έως και καθόλου ώρες, για πέντε ημέρες. Όπως ανακάλυψαν ο εγκέφαλος των ποντικών που κοιμόντουσαν κανονικά, πραγματοποιούσε την ίδια διαδικασία εκκαθάρισης πληροφοριών, με τον εγκέφαλο των ποντικών που δεν κοιμόντουσαν καθόλου, υπήρχε όμως μια βασική διαφορά ανάμεσα τους.

Ο εγκέφαλος των άυπνων ζώων, πραγματοποιούσε τη συγκεκριμένη λειτουργία υπερβολικά γρήγορα, γεγονός που τελικά οδηγούσε στην καταστροφή του. Αυτό λοιπόν σημαίνει κοινώς, όταν δεν κοιμάσαι, καις τον εγκέφαλο σου.

Όταν κοιμάσαι, το μυαλό σου εκτελεί μια εργασία διαγραφής όλων των άχρηστων πληροφοριών που έλαβες μέσα στην ημέρα. Αν όμως δεν κοιμάσαι καλά, τότε ο εγκέφαλος αναπτύσει μια υπερ-δραστηριότητα, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα τη βλάβη του.

Επομένως, αν θέλεις να προστατεύσεις το μυαλό σου και να του διευκολύνεις τη ζωή, κάνε του τη χάρη και κοιμήσου καλά. Θα διαπιστώσεις αργότερα, ότι θα λειτουργεί ακόμα καλύτερα.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads