Γιάννης Δαγρές, Μέλος ΔΣ Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών (ΝΠΔΔ)

Η συμπεριφορά της ελβετικής πολυεθνικής εταιρείας να αποσύρει φάρμακο, προφανώς επιχειρώντας να εκβιάσει την Ελληνική Κυβέρνηση όπως αναφέρει και ο Υπουργός Υγείας, είναι απαράδεκτη και κατά τη γνώμη μου ντροπιαστική για την εταιρεία.

Τα Φαρμακεία έχουν χάσει ήδη εδώ και πάνω από τρία χρόνια πολύ περισσότερα χρήματα αναλογικά από τη ROCHE και την κάθε ROCHE.

Συγκεκριμένα, έχουν χάσει πάνω από 30% του ποσοστού κέρδους τους και συνολικά κοντά 70% του εισοδήματός τους, λόγω και της παράλληλης πτώσης τζίρου επιπλέον της πτώσης ποσοστού κέρδους, και μάλιστα σε όλα τα φάρμακα και όχι μόνο σε ένα-δύο όπως πχ. η ROCHE.

Καμία εταιρεία δεν έχει χάσει ούτε κατά προσέγγιση όσα χρήματα αναλογικά έχουν χάσει τα Φαρμακεία. Και ως γνωστόν, τα Φαρμακεία λειτουργούν έτσι κι αλλοιώς κι εξ αντικείμενου και με πολύ μικρότερα ποσοστά κέρδους από μία πολυεθνική εταιρεία όπως πχ. η ROCHE, δηλαδή όχι μόνο έχουμε χάσει αναλογικά περισσότερα, αλλά αναλογικά βγάζαμε και πολύ λιγότερα.

Εμείς λοιπόν τι έπρεπε να κάνουμε; Αν υιοθετούσαμε τη φιλοσοφία και τη στάση ζωής που υιοθετεί στο συγκεκριμένο θέμα η ROCHE, θα έπρεπε να έχουμε κι εμείς καλή ώρα κλείσει ήδη μόνοι μας από το 2014 και να μην ξανανοίγαμε ποτέ ξανά, ως εκβιασμό κι εμείς, και να αφήναμε τον κόσμο στην τύχη του και να μη μας ένοιαζε τίποτα.

Λυπηρή η στάση της ελβετικής πολυεθνικής εταιρείας, θλιβερή και ανάλγητη απέναντι στους έλληνες πολίτες, και καλόν είναι να μην επιβραβευθεί με κανένα τρόπο αλλά να έχει συνέπειες για τη στάση της. Δεν είναι δυνατόν ένα ολόκληρο Έθνος να είναι όμηρος μιας ξένης εταιρείας.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads