17/2/2020 12:39

Σε μια εξαιρετικά επιτυχημένη Επιστημονική Εκδήλωση του προγράμματος «Υγεία για όλους» στις 7 Φεβρουαρίου 2020, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης, βραβεύτηκαν οι ακούραστοι Εθελοντές και οι Ευγενικοί χορηγοί του προγράμματος.

Στην έναρξη των εργασιών της Ημερίδας η Πρόεδρος του προγράμματος κ. Ελένη Σωτηροπούλου, παρουσίασε τις δράσεις του προγράμματος κατά την διάρκεια των τριών ετών λειτουργίας του.

Σε διάστημα τριών ετών, έχουν πραγματοποιηθεί::  Kλινική παιδιατρική εξέταση – Εμβολιασμός: 10.757 παιδιών, με 23.200 εμβόλια.  Γυναικολογική εξέταση, Pap – test και διακολπικός υπέρηχος: 1.097 γυναίκες.  Παθολογικός, Kαρδιολογικός, Eνδοκρινολογικός, Ωτορ/κός, Πνευμονολογικός, Οφθαλμολογικός έλεγχος: 3.698 ενήλικες.  Οδοντιατρικός έλεγχος: 379 παιδιά.  Εξέταση – Εμβολιασμός κατά της Ηπατίτιδας Β΄:579 κρατούμενους των φυλακών

Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος Ομ.Καθηγητής Παιδιατρικής & Ενδοκρινολογίας κ. Γεώργιος Χρούσος παρουσίασε την ενδιαφέρουσα διάλεξη: “Όσο πιο φτωχός τόσο πιο στρεσσαρισμενος” και ο κ. Χ. Νικολαΐδης το εξόχως επίκαιρο θέμα: “ Όσο φτωχότερος τόσο πιο ευάλωτος στις κλιματικές αλλαγές” . Τίς εμπειρίες από την συμμετοχή του στις δράσεις του προγράμματος παρουσίασε ο κ. Διονύσης Κτενας Καρδιολόγος, από το Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», ανέλυσε τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν, κυρίως στην επικοινωνία, με τους κατοίκους των ορεινών περιοχών, σχετικά με την παρακολούθηση της Αρύθμιστης Πίεσης και την φαρμακευτική αγωγή. Ο κ. Γρηγόριος Γρίβας Παιδίατρος, παρουσίασε την έλλειψη πρόληψης και εμβολιαστικής υποστήριξης κυρίως στο παιδιατρικό πληθυσμό των ρομά.

Το πρόγραμμα έκλεισε με τις ευχάριστες νότες από την μουσικοσυνθέτιδα και σολίστ τού ακορντεόν κ. Ζωή Τηγανουρια και του κουαρτέτου της. Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης, από την ιστορικό – ξεναγό κ. Θεώνη Κάμπρα.

Όραμά μας είναι μιά Κοινωνία, στην οποία όλες οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, θα έχουν ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στις δομές Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, δημιουργήσαμε το Εθελοντικό κίνημα «Υγεία για Όλους».

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads