3/1/2020 21:38

Ένας συνάνθρωπος μας απεβίωσε σήμερα στην παθολογική κλινική του «Γ. Γεννηματάς» αναμένοντας κρεβάτι σε ΜΕΘ σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ. Πρόκειται για έναν 62χρονο ο οποίος ήταν διασωληνωμένος εξαιτίας επιπλοκών από την εποχική γρίπη. Μάλιστα ο γιός του θανόντα εργάζεται σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει ότι την τελευταία εβδομάδα στη λίστα βρίσκονται κάθε μέρα 35-45 ασθενείς. Αν αναλογιστεί, μάλιστα, κάποιος πως το «έμφραγμα» στις ΜΕΘ συμβαίνει χωρίς να έχει καν ξεκινήσει η έντονη δραστηριότητα της εποχικής γρίπης, που στέλνει κατά δεκάδες τους ασθενείς σε ΜΕΘ με σοβαρές επιπλοκές, αντιλαμβάνεται πως το πρόβλημα με τους 45 ασθενείς της λίστας ενδεχομένως δεν θεωρείται καν… πρόβλημα στην παρούσα φάση. Στο υπουργείο Υγείας γνωρίζουν πως με βάση τα περσινά στοιχεία τον Φεβρουάριο η λίστα αναμονής μπορεί να αριθμεί και 80 άτομα!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν παρουσιαστει στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου στη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Υγείας με τους διευθυντές ΜΕΘ της Αττικής, στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου είναι πλήρως ανεπτυγμένες 231 κλίνες ΜΕΘ, και παραμένουν κλειστές άλλες 20.

Το θέμα των ελλείψεων σε κλίνες ΜΕΘ έχει εξελιχθεί σε ένα χρόνιο νόσημα για το σύστημα υγείας της χώρας μας, σε ένα νόσημα ανίατο όπως φαίνεται για όλες τις ηγεσίες του υπουργείου Υγείας. Ο νυν υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, υπογράμμισε στη διάρκεια της σύσκεψης πως βασική προτεραιότητα του υπουργείου είναι η στελέχωση των ΜΕΘ καθώς και η αναβάθμιση του εξοπλισμού τους, με στόχο να λειτουργήσουν επιπλέον κλίνες, ωστόσο στην πράξη δεν έχει δρομολογηθεί κάτι ακόμη.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads