30/12/2019 20:16

Αυτή η γιορτή είναι μια μαγική και υπέροχη περίοδος για όλους, μεγάλους και παιδιά. Ο καθένας την περιμένει για τους δικούς του λόγους, είναι όμως γεγονός ότι σε όλους προκαλεί όμορφα συναισθήματα αγάπης. Η αγάπη είναι το βασικότερο σύμβολο των Χριστουγέννων και είναι ευκαιρία να μιλήσουμε για αυτή στα παιδιά μας, τώρα που τα χαμόγελά τους είναι πλατιά και η διάθεσή τους στα καλύτερά της.


Ίσως για μερικούς να μοιάζει ρομαντικό, όμως είναι σημαντικό να περάσουμε στα παιδιά μας μερικά μηνύματα. Αυτό φυσικά δε θα γίνει μόνο μέσα από τα λόγια μας, αλλά και από τις πράξεις μας που τις περισσότερες φορές αποδεικνύουν πολλά περισσότερα από όσα λέμε. Μια κίνηση αγάπης προς κάποιον συνάνθρωπό μας, όπως να χαρίσουμε παλιά μας ρούχα ή να προσφέρουμε ένα πιάτο φαγητό είναι πράξεις που δεν ανακουφίζουν μόνο ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, είναι και ένα μάθημα ζωής για το παιδί μας.

Σκεφτείτε πόσο σπουδαίο είναι να του ζητήσουμε να διαλέξει μερικά από τα παιχνίδια του και να τα χαρίσει σε κάποιο παιδί που δεν είναι τόσο τυχερό όσο εκείνο. Έτσι θα το κάνουμε να εκτιμήσει αυτά που έχει και να νιώσει ότι δίνει χαρά σε κάποιο άλλο πλάσμα αυτού του κόσμου. Αυτά δεν είναι κινήσεις για να μεγαλώσουμε έναν πιστό φιλάνθρωπο, αλλά έναν πραγματικό άνθρωπο που γνωρίζει από μικρός τη χαρά του να μοιράζεσαι, να προσφέρεις και να βοηθάς.


Πέρα από αυτή τη μορφή αγάπης, σημαντική είναι και η αγάπη μέσα στην οικογένεια. Τα Χριστούγεννα είναι η ευκαιρία για όλους του συγγενείς να βρεθούν μαζί και να περάσουν όμορφες στιγμές. Αυτές οι στιγμές είναι ιδανικές για να μάθει το παιδί πως η οικογένεια είναι ένα αγαθό που όμοιό της δεν υπάρχει. Όσο και να θέλει να παίξει με το καινούριο του παιχνίδι, αντί να κάτσει στην αγκαλιά του παππού, πρέπει να του δώσουμε να καταλάβει ότι το δεύτερο είναι πιο σημαντικό. Δε χρειάζεται να το στενοχωρήσουμε λέγοντάς του ότι ο παππούς δε θα είναι για πάντα εδώ, αλλά να του δώσουμε κίνητρο να γνωρίσει καλύτερα τους ανθρώπους που τον αγαπάνε όσο τίποτα άλλο σε αυτόν τον κόσμο. Οι σχέσεις μεταξύ της οικογένειας δεν πρέπει να μένουν στην άκρη, αλλά να φορτίζονται συνεχώς και να δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς. Οι γιορτές είναι η ιδανική ευκαιρία για μια τόσο αγαπημένη συνεύρεση.


Τέλος, η αγάπη απαιτεί γαλήνη, ηρεμία, αρμονία. Αυτές οι μέρες πρέπει να γίνουν γέφυρα για όλα αυτά. Όσα και να είναι τα προβλήματα, αφήστε τα λίγο πίσω. Κάνετε το παιδί σας να χαμογελάσει και να χαρεί. Να νιώσει ασφάλεια. Να μην γίνεται αντίβαρο του άγχους που προκαλεί η καθημερινότητα. Είναι απλά ένα παιδί και όσο και να θέλουμε να τον κάνουμε έναν ώριμο και συνειδητοποιημένο άνθρωπο που θα έχει γνώση του τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι, τώρα δεν είναι η στιγμή. Για λίγες ημέρες ας είμαστε χαρούμενοι και αγαπημένοι. Άλλωστε τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης και είναι αφιερωμένη στα παιδιά. Ας προσαρμοστούμε και εμείς στα δεδομένα και ας γίνουμε και εμείς παιδιά για χάρη των παιδιών μας.

Πηγή:dearmom

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads