22/12/2019 13:37

Απάντηση για το βίντεο που δημοσιεύεται σήμερα Κυριακή και φέρεται να καταγράφει βασανισμό ΑμΕΑ στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, δίνει η Ελληνική Αστυνομία.

Για το πολλοστό κρούσμα αστυνομικής βιαιότητας απαντά το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Η εφημερίδα Documento, είχε προαναγγείλει την δημοσίευση βίντεο που καταγράφει βασανισμό ΑμΕΑ έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. 

Συγκεκριμένα αστυνομικοί καταγράφονται να βρέχουν με λάστιχο μια γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο έξω από το αστυνομική τμήμα της Ομόνοιας. Το γεγονός επιβεβαιώνει μάλιστα με ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ.

Σ’ αυτήν αναφέρει ότι το περιστατικό έχει λάβει χώρα στις 20 του Οκτωβρίου, αλλά και πως οι δυο αστυνομικοί συνελήφθησαν έπειτα από αναφορά δικηγόρου που έτυχε να είναι παρών.

Αναλυτικά η διευκρινιστική ανακοίνωση του Αρχηγείου αναφέρει:

«Σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, που αφορούν σε περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, την 20η Οκτωβρίου 2019, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν».

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads